Online School
Регистрирани потребители: 22558
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Ревност между децата в семейството

Добър ден. Казвам се Надежда, майка съм на две деца. Имам голям проблем с дъщеря ми на две години. От три месеца си има братче и е все по-трудно да я контролирам. Сигурно е ревност, но ме плашат реакциите й. Стараем се да и обясним, че има братче, но е малка за да разбере какво е това. Не ми дава да го храня, дори да го държа. Обръщам й много по-голямо внимание от преди, но и това не помага. Изпада в нервни кризи,събужда се често вечер и плаче докато не дойда. Просто ме е обсебила. Моля Ви помогнете ми, ако има някакъв начин да й обясня,че не я обичам по-малко от преди, но вече трябва да се грижа и за бебето. Не знам как да се държа с нея, много се промени. Проявява агресия и ако нещо не й се позволи изпада в истерия. Ще съм Ви много благодарна, ако ме насочите как да се отнасям с нея! Сигурно и на нея не й е лесно и това е начинът да го изрази, защото не може до говори добре или не разбира какво става около нея, само усеща промяна и това я плаши. Благодаря Ви предварително за всичко.
Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Ревност между децата в семейството
Здравейте,

за съжаление в такава ситуация трябва да се спазват много стриктно указания, за да има дълготраен ефект, но тези указания не мога да ги дам в такъв формат, защото изискват информация, която да е конкретна, за да се изготви конкретна програма за детето. Мога да предложа консултация или за по-бързо овладяване на детето - занималня Фукльовци - http://center.kak-da.info/adaptac.html. В нея ще подпомогнем процеса значително и ще изградим по-добра комуникация. Хубаво е да вземете мерки, защото това е травматизиращо за детето, за вас, но и за бебето, което по интуитивен път усеща раздвояването ви.
Като цяло малката разлика между децата не е препоръчителна, именно заради способността на децата да приемат забавяне на отклик на техните нужди, да делят внимание и да са изградили самостоятелност.
Важно е обаче, да не обръщате пожече внимание на по-голямото дете, още повече от преди. Напротив - ако тя с тези кризи успява да ви накара да се "размекнете", нейната сигурност във вас намалява и тревогата й се увеличава. Това е сложен механизъм, който не може да се описше в едно мнение, за това бих препоръчала да се видим и да поговорим. Важни са няколко основни неща, които ще ви обясня нашироко и с примери от вашето еженевие. Ако започнете да ги спазвате - детето ще се успокои значително.

Успех
Tcvetelina Todorova, 16.12.2011 г. 18:08:07

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber