Online School
Регистрирани потребители: 22562
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Как да накараме таткото да е съпричастен към отглеждането на детето

Здравейте,
Дъщеря ми е на 1 година и 9 месеца. В момента тя в провинцията при бабите (от два месеца), защото ние с мъжа ми работим в София. През две седмици се прибираме, за да се видим с детето си. Основно грижите са поети от свекърва ми, само събота и неделя, когато не се прибираме е при моята майка, която вечерите след работа я взима за разходка и вечеря. След това тя си се прибира при свекърва ми.
При бабите тя се чувства добре , храни се нормално, спи нормално и разбира се разходки не й липсват.  Всяка вечер се виждаме по скайп и тя като ни види много се радва. Голямото ми притеснение е, че тя много обича баща си, но той когато са там неговите родители се срамува да показва хубавите си емоции. Не й казва нищо, но очите му са пълни със сълзи, защото просто и на него много му липсва. Това го разбирам!
Не мога да разбера, защо не иска да й покаже обичта и любовта си към нея, а тя толкова да му се радва, дори когато не е пред скайп, тя го търси.
Как мога да го накарам да се отпусне и да се забавляват заедно? Това, че сме далече ли, но аз мога да кажа, че дори когато си бяхме заедно, до преди 2 месеца, той пак се притесняваше.
Благодаря ви предварително!
 

Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Как да накараме таткото да е съпричастен към отглеждането на детето
Здравейте,

бих искала да попитам дали сте задали този въпрос на него? Само той може да ви даде отговор на това защо се тревожи. При всички случаи не можете вие да го НАКАРАТЕ да се отпусне - това, което можете е да му помогнете да види, че го прави и ако той пожелае, да потърси сам начин да овладява себе си. Ако не иска или не може - можете само да приемете това и да обясните спокойно на детето - вие и таткото, или дори само таткото, че ще има време, в което ще показват емоциите си, но пред хора ще се въздържат и това не означава, че не го обича. Трябва да се съобразите с въможностите на съпруга си и да му покажете, че има трудност, за която той да реши дали да работи.

Поздрави
Tcvetelina Todorova, 23.12.2011 г. 11:44:11

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber