Online School
Регистрирани потребители: 22560
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Детенце с проблеми в общуването

Здравейте! Вторият ми син е на 3г и 4 месеца, с 2 г разлика с брат си. Проходи на 1 г и е с висока двигателна активност и енергия. Пие много течности. Обича да играе с топки, коли, малки детайли и да гледа детски анимационни филмчета. Навън е социален, ласкав и готов за игри с познати деца, а и за запзнанства с по-големи деца и възрастни.
Притесненията ми:
1.Опитва се да доминира над всички без хленчене, а с бунт, тряскане „сега ще видиш ти...” –закани, с опит за бой /но не е жесток с брат си/. Непрестанни мотивации и убеждавания за всяко нещо, което не желае, докато или направим сделка, или не го убедим да го поиска сам, или не е заплашен от отнемане на нещо.
2.Три месеца вече в детската градина отказва да играе с децата, без специалните убеждения на Госпожата, не говори с тях и не иска да го притесняват, но с Госпожите говори предимно с „Добре”. Храни се предимно с филийки, ябълки и банани. Прекъсна говорното си развитие /което дръпна през зимната ваканция/. Върна се страх от акането и започна да се стиска отново прав и да задържа./Създава впечатление пред децата, че е спокоен, че е шерифът, но явно /за мен, познавайки го в друга среда/ в градината е подтиснат, дръпнат, самотен, отхвърлен, пасивен, разклатен, затворен в себе си и наблюдател.
3. На 1. 6м нормали първи думи, като след лечение в болница от обрив рязко се активира в агресия и  застой в проговарянето, като на 2г. и 4 мес. прости изречения, а сега може дълго да говори, но слаоворедът е разбъркан, липсват срички от думите и има гняв, ако не разбираме какво говори. Казва „Мразя те”, когато изискваш или не разрешаваш нещо. Започва изречението с Амиии...Започнахме посещения при логопед. Извинява се, когато ме ядоса и мога да загрубея, но до тогава изпробва всичко.

Въпрос :да намалим ли посещенията в градината и какво поведение да имаме, за да го контолираме и да премине това в самоконтрол?
Благодаря предварително!


Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Детенце с проблеми в общуването
Здравейте,

Има много насоки, в които да се работи с детето, за да се подобри общуването му и най-вече - емоционалното му здраве и спокойствие. От написаното от вас не мога да дам еднозначен отговор, тъй като са важни негови преживявания, събития и общуването, което има с вас. Също така е важно да се види детето и поведението му по време на интервюто. Това са много важни критерии, без които не може да се даде предписание.
Това, което мога да кажа относно прекъсването на посещенията му в детската градина е, че това няма да подобри нещата, тъй като там по-скоро се проявяват трудностите, но не са източникък. Просто там е подложена на много интензивно изпитание трудността му с общуването, която той има. Ако има неща, които го притесняват в общуването с децата - трудности с търпение, компромиси, емпатия и т.н., там тези трудности са много често проявяващи се и това води до този отказ да общува.
Според мен това, което трябва да се направи е да се работи в посока откриване на точната история на тези трудности, овладяването им в семейната среда, от където детето ще ги пренесе в градината. Промяната винаги тръгва от родителите, защото влиянието върху детето е най-силно и научило нов урок - детето ще го използва и навън.

Ако имате желание за работа, можете да ни потърсите на телефон 0898 456 842 или да ни намерите във фейс бук https://www.facebook.com/pages/Centur-Kak-da/129687123788

Важно е да се проследи историята на детето и да се започне работа, защото това е възрастта, в която може да се повлияе поведението на детето в различни посоки, или да се затвърди като тенденция.

Успех
Tcvetelina Todorova, 06.1.2012 г. 23:33:38

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber