Online School
Регистрирани потребители: 22562
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Скърцане със зъби

Здравейте,
Казвам се Лили на 33 г. съм и имам прекрасно момченце на 1 г. и 7 месеца. От самото си раждане той е доста трудно дете, ако мога така да кажа. През първите 5-6 месеца ревеше непрестанно,  с часове. Отказа да суче още през първия месец, и до 10 м. го храних с изцедена кърма. Не знам дали причината за този плач са били колики, предполагаемата алергия към казеина, болки в ушите или нещо друго,  но четох наскоро статия за нервното дете и е много вероятно точно това да е нашият случай. Неспокоен сън с множество събуждания нощем, тревожност на смрачаване като се е случвало да изпада в истерия и да плаче с часове без да знаем какво му е, просто изглежда изплашен и не може да си намери място. Безапетитие, ,раздразнение, хапане и удряне, свръхактивност ( Не може да седне на едно място дори за секунда) страх от лекари и непознати хора и места ( дори в детски клубове влизаме с рев и опити да си тръгне). Това, което ме притеснява в момента, е че от няколко дни насам постоянно скърца със зъби. Има много статии за нощното скърцане, но той го прави през деня, а не докато спи. Първите 3 кътника са пробили вече и в момента му расте нов, но не знам дали това е причината или нещо друго? 
Той е единствено дете в семейството и от 6 м. за него се грижи майка ми, която дойде да живее у нас. С баща му сме в добри отношения и той се грижи прекрасно за него. Наистина ми е трудно да разбера от къде се взе тази нервност у детето? Искам да му помогна да се успокои, като така ще помогна и на майка ми, защото и тя е изтощена от постоянните усилия при  смяната на памперса, храненето, тръшкането и посягането, когато не става така както той иска.
Моля Ви за съвет и предварително благодаря  :)

P.S.  Щастлива и успешна 2012 г. на целия Ви екип! Бъдете здрави и все така полезни:)


Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Много благодаря за отговора. мисля да го наблюдавам още известно време и ако тези симптоми не отшумят ще потърся консултация със специалисти.
lilyana kozareva, 11.1.2012 г. 11:35:49

Скърцане със зъби
Благодаря за пожеланията и дано 2012 носи много здраве, късмет, спокойствие и топлина на всички нас.

Би било много възможно да сбъркаме в търсенето на причината за този симптом, ако разглеждаме отделно тези прояви. Според мен вашият въпрос е по-скоро ориентиран към причината за нервността на детето, от колкото за скърцането със зъбите. Все пак ще се опитам да дам ориентир за това, че една проява се смята за симптом, ако се повтаря поне 6 месеца и има тенденция към засилване или се забелязва някаква зависимост. Ако скърцането със зъби се задържи повече от 5 месеца, можете първо да се обърнете към педиатър, за да отхвърлите физическите вероятности и ако там не се открие причина - да се направи консултация с психолог.
Вие сте успяли много правилно да се ориентирате за генералната тревожност на детето още от ранната му възраст. Много е трудно за родителите да идентифицират причините за това, защото са много емоционално въвлечени в отглеждането. За това, ако имате желание да се открие причината за тревожността на детето, трябва да се направи консултация, на която да присъства и детето, за да може на момента да се засегнат теми, които са направили впечатление. Бих препоръчала да направите такава консултация, защото този тип генерализирана тревожност е наистина много трудна за хората, които се грижат за детето, но освен това и за самото дете. Това може да е причина за особености в развитието и други трудности. В нашия център има екип от специалисти и можем да ви помогнем с намирането на причината и да дадем насоки за работа.

Успех
Tcvetelina Todorova, 06.1.2012 г. 23:48:52

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber