Online School
Регистрирани потребители: 22558
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Създаване на тоалетни навици при близнаци

Здравейте,
За много години живи и здрави! Много успешна и щастлива 2012!
Преди известно време бях ви писала за храненето и вашият съвет ми помогна, за което изказвам големи благодарности.
Близнаците са Виктор и Нина на 1 година и 3 месеца.
Сега ви пиша по друг повод. Аз още не съм почнала да ги слагам на гърне. По простата причина, че не знам как да започна. Говорих с майки -  едни ме успокояват други ми казват, че съм закаъсняла и после става много трудно. Майка на близнаци по-големи от нас със 1 година ми каза, че те сами си казват, че тя не ги назорва. Аз не знам как да постъпя и кога да започна. Четох една статия от един сайт, пак за детето, че детето е готово за това около година и 6 месеца, тогава разбира.
Моето питане е да изчакам ли до 1.6 години или да започна от сега - 1.3 години. Преди около два месеца пробвах да ги поставя - ефект нямаше, Нина стоя около час и се изпишка, а Виктор над час и се изпишка едва когато го сложих в мен заедно с кукуто. Не знам как да ги накарам заедно да стоят на гърнета, защото ако са по отделно единият върши пакости, ако почна да го занимавам другият, който е на гърнето става и почва да ходи, просто лудница. Бях решила да ги уча след 2 години, но май това е грешка???
Благодаря ви предварително!
Лек и ползотворен ден!

Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Създаване на тоалетни навици при близнаци
Здравейте отново,

радвам се, че съм била полезна.
Относно сегашният въпрос ще се опитам да отговоря в няколко точки:
1- възрастта за слагане на гърне може да варира и не сте закъснели със сигурност. Обикновенно се смята, че децата могат съзнателно да контролират изхожданията си на възраст около 2години +/- 2-3 месеца. Може да се опита да се слагат децата и по-рано, за да се изгради навик, те да свикват с това да се изхождат на друго място и да виждат резултатите - изпражнението и урината и как ги хвърляте в тоалетната.
2- започва се с поставяне на детето на гърнето РЕГУЛЯРНО - т.е правите си някакъв режим, най-добре е детето да се постави на гърнето веднага след сън и след хранене. Вие можете да определите някакво правило (например след сън) и да го правите ВИНАГИ след сън. Така децата ще свикнат с тази програма и ще очакват да ги сложите и малко по малко ще започнат да изчакват, ако се забавите. Докато седят на гърнето им говорете - "сега пишкаш, хайде пиш" и след като стане му показвайте ако има свършена работа и го поздравете, назовете извършената дейност и го поощрете.
3- смятам, че ще е трудно да стоят на гърне заедно, защото рядко на двама индивиди им се ходи по едно и също време до тоалетната. Можете да направите игра - докато едното дете е на гърнето, другото може да стои до него и да му показва книжка - въвлечете го в действието или му позволете да прави нещо, което му е забавно. Можете и да го помолите да "изчака" в креватчето, докато другото дете е на гърнето. Обяснете какво прави детето на гърнето и как когато то седне, другото ще чака също.

Не се тревожете, опитайте да създадете регулярност и следвайте децата си - не забравяйте, че макар и близнаци, те са отделни деца с отделни потребности. Създайте култура на изчакване помежду им.

Успех
Tcvetelina Todorova, 13.1.2012 г. 23:35:06

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber