Online School
Регистрирани потребители: 22803
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Момиченце на 4 години с проблем с храненето

Здравейте! Казвам се Величка. Имам дъщеря на 4 г. и син на 7 месеца. Проблемът ми е свързан с дъщеря ми и е от преди да родя сина си. Вероятно грешката е моя, но искам доколото е възможно да я поправя. Става въпрос за храненето. Като малка до към годинка и пасирах яденето -тя отказваше да яде, държеше с часове храната в устата си, без да преглъща. Хранехме я ние ,за да яде. Тя дори да е гладна, не казва дай да ям, но става нервна, кисела, капризна. Като се наяде - сменя света на лицето си.Този проблем си остана на тази възраст вече 4 г. Яде по 2 часа , гледаме   да не я храним, но става с много молби, подканяния да яде, често и търпението ни се изчерпва. Яде като цяло повече неща, отколкото ядеше преди, но не е като други деца. Например от плодовете яде само банан и ябълка. Иска да я храним ние, все не искала това ядене, не дъвче, иска да се занимава все с нещо или уж да се състезаваме. Едва ли я чакат в детската градина да яде по толкова време и започна да има проблем с корема. Боли я. Изследванията бяха наред. Сега и даваме пчелен прашец и да чукна на дърво, не се е оплаквала. Очаквах от него да и се прияде, но като че ли няма разлика. Моля да ми дадете съвет. Утре ще тръгне на училище, междучасието е 10 мин. и няма да й стигне да заяде, камо ли да си дояде каквото е започнала. Успешна работа и благодаря!
Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Момиченце на 4 години с проблем с храненето
Здравейте,

разбрирам притеснението ви и тревожността, покрай това. Истината е, че всеки човек има различен темп на хранене и навици. Това, което мога да препоръчам е следното:
1- не правете цирк около храненето - не играйте, а създайте мотивация "ако се нахраниш и изядеш всичко, ще можеш да ....(нещо, което не се позволява често)" , "ако не се нахраниш до 30 мин, няма да имаш право да гледаш телевизия 1 час" - опитайте на кое ще се отзове повече - поощрение или наказание, но ВИНАГИ СПАЗВАЙТЕ НАКАЗАНИЯТА И ПООЩРЕНИЯТА. Щом сте обещали, после дори и да ви е трудно и жал - изпълнете го. Така ще заработи мотивацията, защото ако не ги удържите тя няма да ги приеме насериозно.
2- не я подканяйте, щом сте сложили краен резултат. Ако не иска да яде - ще има наказанието.
3- ВИНАГИ се съобразявайте с типа храна, който харесва - ако обича пасирано, да яде пасирано когато може. Давайте й десерти - кисело мляко, плодови млека - те са калорични, и може да ги яде в междучасието. Да си носи храна, която обича или под форма, каквато иска да яде.

Когато няма контрол в училище, може и да намери свой начин да хапва покрай приятелки и тн. Важното е да не я карате да се храни, да не се правите на комедианти, а да създадете мотиви, които да уважите - поощрения или наказания и да се съобразите с любимите храни. Малко по малко с намаляването на вашия контрол може и да увеличи типа храна.

Успех.
Tcvetelina Todorova, 13.1.2012 г. 23:45:53

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10
DEVIN

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber