Online School
Регистрирани потребители: 22537
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Момиченце на 4 години с проблем с храненето

Здравейте! Казвам се Величка. Имам дъщеря на 4 г. и син на 7 месеца. Проблемът ми е свързан с дъщеря ми и е от преди да родя сина си. Вероятно грешката е моя, но искам доколото е възможно да я поправя. Става въпрос за храненето. Като малка до към годинка и пасирах яденето -тя отказваше да яде, държеше с часове храната в устата си, без да преглъща. Хранехме я ние ,за да яде. Тя дори да е гладна, не казва дай да ям, но става нервна, кисела, капризна. Като се наяде - сменя света на лицето си.Този проблем си остана на тази възраст вече 4 г. Яде по 2 часа , гледаме   да не я храним, но става с много молби, подканяния да яде, често и търпението ни се изчерпва. Яде като цяло повече неща, отколкото ядеше преди, но не е като други деца. Например от плодовете яде само банан и ябълка. Иска да я храним ние, все не искала това ядене, не дъвче, иска да се занимава все с нещо или уж да се състезаваме. Едва ли я чакат в детската градина да яде по толкова време и започна да има проблем с корема. Боли я. Изследванията бяха наред. Сега и даваме пчелен прашец и да чукна на дърво, не се е оплаквала. Очаквах от него да и се прияде, но като че ли няма разлика. Моля да ми дадете съвет. Утре ще тръгне на училище, междучасието е 10 мин. и няма да й стигне да заяде, камо ли да си дояде каквото е започнала. Успешна работа и благодаря!
Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Момиченце на 4 години с проблем с храненето
Здравейте,

разбрирам притеснението ви и тревожността, покрай това. Истината е, че всеки човек има различен темп на хранене и навици. Това, което мога да препоръчам е следното:
1- не правете цирк около храненето - не играйте, а създайте мотивация "ако се нахраниш и изядеш всичко, ще можеш да ....(нещо, което не се позволява често)" , "ако не се нахраниш до 30 мин, няма да имаш право да гледаш телевизия 1 час" - опитайте на кое ще се отзове повече - поощрение или наказание, но ВИНАГИ СПАЗВАЙТЕ НАКАЗАНИЯТА И ПООЩРЕНИЯТА. Щом сте обещали, после дори и да ви е трудно и жал - изпълнете го. Така ще заработи мотивацията, защото ако не ги удържите тя няма да ги приеме насериозно.
2- не я подканяйте, щом сте сложили краен резултат. Ако не иска да яде - ще има наказанието.
3- ВИНАГИ се съобразявайте с типа храна, който харесва - ако обича пасирано, да яде пасирано когато може. Давайте й десерти - кисело мляко, плодови млека - те са калорични, и може да ги яде в междучасието. Да си носи храна, която обича или под форма, каквато иска да яде.

Когато няма контрол в училище, може и да намери свой начин да хапва покрай приятелки и тн. Важното е да не я карате да се храни, да не се правите на комедианти, а да създадете мотиви, които да уважите - поощрения или наказания и да се съобразите с любимите храни. Малко по малко с намаляването на вашия контрол може и да увеличи типа храна.

Успех.
Tcvetelina Todorova, 13.1.2012 г. 23:45:53

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber