Online School
Регистрирани потребители: 22809
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Силна привързаност към бащата

Здравейте,

Казвам се Диана и имам момченце на 1 година и полвина. Нямам други деца и до преди два месеца изцяло аз се грижих да детето. През ноември го записахме на частна ясла, а аз тръгнах на работа.
Според мен няма нищо по особено в семейната обстановка, което да влияе на детето. Моят проблем е, че синът ми е изключително привързан към баща си и постепенно това се превърна в мания.

Нещата, разбира се, се развиха постепенно ... Кърмих го до 7 месеца ( до миналата зима). Колкото повече растеше толкова повече се вманиачаваше в баща си. Всеки ден чаках с нетърпение мъжът ми да се прибере и да ме отмени малко с детето. И той го правеше с радост - винаги много се е занимавал с детето. Към една година според мен вече съществуваше проблем. Всички ми казваха, че съм луда и трябва да се радвам че не е "лепнат" за мен (и до скоро се стремях да гледам на нещата така). Но последните месеци започна да става непоносимо, както за мен така и за мъжа ми. Детето вече не иска да заспива до мен (имаме проблем и със спането в креватчето), а до баща си. Когато се удари и се опитам да го успокоя ме бута и се просяга към баща си, сред чужди хора отново е залепен за него. Иска да се къпе само с него. Дори не оставя баща си да отиде до тоалетната. Прегръща и целува само него (към мен и към други хора изразява любовта си с агресия - замахва, удря, хвърля предмети). На моменти се чувствам като гледачка на чуждо дете, което няма търпение баща му да се върне. Успокояваха ме, че когато тръгна на работа ще започне да ми се радва повече, защото ще му липсвам по цял ден, но той още повече  засили привързаноста към  баща си и безразличието към мен.
Напоследък често се чувствам много депресирана заради това, на моменти сякаш го обичам по-малко и после се обвинявам за това, постоянно мисля за това...сякаш съм се провалила в най-важното нещо в живота ми.

Благодаря ви!

 


Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Силна привързаност към бащата
Здравейте,

Далеч не сте се провалили в майчинството си, просто има неща, които карат децата да се привързват към един от родителите си и това не винаги е чиста форма на любов. Много е вероятно отношението, което има единия родител да е значително по-различно от отношението на другия и различието да е причина за "съботиране" на авторитета на първия родител.
1- важно е да си отговорите на въпросът - кой казва по-често НЕ
2-до колко бащата поощрява самостоятелността на детето и до колко го обгрижва повече.
3-ако вие забранявате нещо - той разрешава ли го?

Още много въпроси могат да се зададат, но формата не е за консултиране. Важно е да потърсите жива консултация, за да намерите начин да върнете баланса в отнощенията си, защото това положение не е полезно за детето. Голяма роля тук обаче може да се изиграе от таткото - той трябва да подкрепи и да поощри детето да се доверява на вас, да ви приеме като авторитет и да успокои чувството ви за несправяне. Понякога в желанието си да сме добри родители, може да не усещаме как преминаваме границата и поласкан от любовта на детето си, таткото може да поощрява (без да иска) връзката си с детето, за съжаление за сметка на вашата с него.

Ако имате желание за реална консултация, на която да се обсъдят вариантите - можете да ни намерите на телефон 0898 456 842. Важно е детето да има здрава връзка и с двамата си родители.
Tcvetelina Todorova, 14.1.2012 г. 00:04:37

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10
DEVIN

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber