Online School
Регистрирани потребители: 22558
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

НА ФОКУС през август: Олимпийските игри

TV, Кино & DVD
Кино
 
Добре дошли отново на Олимпийските игри – гръцката спортна фиеста, провеждана веднъж на 4 години, която ще ви бъде представена от Зевс – гордото божество на тазгодишните игри. Е, любители на спорта, ние с вас вече сме видели някои истински драми по време на предишните събития. Но, днес ще ви представим най-очакваното събитие на игрите - пентатлонът! Той включва пет вида спорт: бягане, скачане, хвърляне на диск, хвърляне на копие и борба, така както са изглеждали тези дисциплини в миналото.

Da Vinci Learning
На фокус през август 2016

Материалите са осигурени от канал “Da Vinci Learning”


НА ФОКУС: Олимпийските игри

06 и 07 август 2016 в 19:15 и 19:30 и по-късно

Добре дошли отново на Олимпийските игри – гръцката спортна фиеста, провеждана веднъж на 4 години, която ще ви бъде представена от Зевс – гордото божество на тазгодишните игри. Е, любители на спорта, ние с вас вече сме видели някои истински драми по време на предишните събития. Но, днес ще ви представим най-очакваното събитие на игрите - пентатлонът! Той включва пет вида спорт: бягане, скачане, хвърляне на диск, хвърляне на копие и борба, така както са изглеждали тези дисциплини в миналото.

Всичко започва в Древна Гърция - там Олимпийските игри са били голям празник, който е събирал на едно място представители на всички гръцки градове. По време на олимпиадите войните са били забранени. Олимпийските игри са били толкова важни, че всички спорове между градовете са били прекратявани до завършването им.

Оригиналните олимпийски игри завършили през 393 година, но духът им бил пренесен през вековете, за да се върне към живот през 1896 година. Оттогава игрите са се превърнали в спектакъл и в индустрия, безпрецедентна в историята. Но, коя е науката в основата на спорта? Кое дава възможност за постигане на съвършенство в спорта? Какви са границите на човешките възможности? И кое е това, което кара топката да лети, а човекът да тича?

На фокус през август – Олимпийските игри!


Сръчни пръсти - Футболно вълнение

06 август 2016 в 19:15

Какво, как, къде – Светът на спорта

06 август 2016 в 19:30

ПРЕДНАЗНАЧЕН ЗА: Децата

Хората са бягали от незапомнени времена по време на лов. Но, бягането като спорт е възникнало едва преди около 5,500 години. То е един от най-старите видове спорт. В Древен Египет много популярна е била борбата, чиито техники се развивали непрекъснато. Преди повече от 2,700 години били проведени първите Олимпийски игри в чест на Зевс – бащата на гръцките богове. В началото те включвали само една дисциплина – бягане на разстояние 192 метра, колкото е била обиколката на първия олимпийски стадион. Едва по-късно се появили другите дисциплини, като например петкратният скок на дължина без засилка и боксът. Участниците в състезанията по бокс увивали твърди кожени ленти по цялата дължина на ръцете си, за да направят ударите си по-болезнени. Жестоките двубои продължавали, докато единият от боксьорите падне на земята, често пъти – със счупени кости.

Преди повече от 1700 години римляните спортували, за да поддържат формата си. Те използвали камъни вместо гири, за да тренират мускулите си. За истински спортисти били смятани дискохвъргачите. В свободното си време много римляни играели на тригон – много популярна игра с топка в онова време. Трима играчи се нареждали във вид на триъгълник и с помощта на ръцете си си предавали една или повече топки. Съвременните спортове се развили в Англия през 18-ти век по време на Индустриалната революция. Това е времето, в което машините поели голяма част от работата на хората. И тъй като хората не пътували толкова много, неочаквано се оказали с много свободно време!

Изглежда супер - Проектили в спорта

06 август 2016 в 20:00

ПРЕДНАЗНАЧЕН ЗА: Децата

Хамза се опитва да жонглира с футболна топка, бейзболна топка и хокейна шайба, но бързо се проваля. Всеки от тези спортни уреди има различен размер и форма. За да разбере защо те са толкова различни, екипът на „Изглежда супер“ ще се срещне с живо гюлле, ще се запознае с тънкостите на фризбито и ще види кой ще стане шампион по триатлон в „Изглежда супер“. Кулкат коварно предизвиква Хамза да жонглира с 3 топки за боулинг. Много смешно, Кулкат!

„Изглежда супер“ използва песни, пародии и чудати предизвикателства, за да помогне на нашия водещ Хамза и на неговия пакостлив робот да намерят отговорите на математическите загадки. Във всеки епизод Хамза получава помощ от реални деца, които търсят форми, извършват практически експерименти и решават сложни загадки. Кой би могъл да предположи, че математиката може да бъде толкова забавна? Гледайте ни, за да видите ексцентрични, но информативни интервюта с майка, която знае всичко за пирамидите, с пингвин – експерт по аеродинамика, и дори с живо гюлле! И не се учудвайте, ако някой от гостите започне да пее.

Да изобретяваме - Джет каяк

06 август 2016 в 20:30

В търсене на съвършенство – част 1

06 август 2016 в 21:00

ПРЕДНАЗНАЧЕН ЗА: Възрастните

Науката за спорта се промени неимоверно през последните 20 години. Целта на сериала е да покаже как тази промяна е повлияла на света на професионалния спорт и каква е неговата роля за създаването на изключителни спортисти, дали тя определя разликата между големите спортисти и спортистите от световна класа и дали предлага път за постигане на съвършенство в спорта? Първият епизод, чийто автор е един от най-успешните спортисти в света – Майкъл Джонсън, ще проследи пътя на спортистите от раждането им до стартовата линия на елита, обсъждайки въпроса за еволюцията на човешката раса.

Майкъл търси отговори, като се среща с водещи спортни журналисти, запътва се към Белгия, за да се срещне с уникално семейство, което съчетава естествените си генетични дадености с най-новите научни разбирания за подобряване на ефективността, и следи отблизо подготовката на отбора на бразилските параолимпийци за най-голямото спортно събитие в живота им, за да се увери в невероятното влияние на съвременните технологии върху спорта. Но, какво още ще ни поднесе този век на технологиите?

Да си построиш наука - Колко високо можем да подскочим?

06 август 2016 в 22:00

и

Въпроси от науката - Колко високо скачам?  Колко бързо тичам?

07 август 2016 в 19:00

ПРЕДНАЗНАЧЕН ЗА: Децата

Колко високо можем да скочим? Колко бързо можем да бягаме или да караме колело? Какви са границите на човешките възможности и как можем да повишим нашата издръжливост?  Андрю трябва да знае това, защото се готви да участва в състезание с най-бързият велосипедист в света.

Нашите двама водещи се записват в ексклузивен тренировъчен център, посещаван от елитни спортисти, за да се учат от някои от най-добрите треньори в света.

Кои са техните силни и слаби страни? А какво е положението със сърцето и дробовете им – колко добре функционират те?

Как техният скелет взаимодейства с мускулите им? И как може да се подобри състоянието на сърдечносъдовата им система?

Ами храненето? Коя е най-добрата комбинация за осигуряване на повече енергия?

Да изобретяваме - Футболно колело

07 август 2016 в 19:30

Имало едно време…Животът - Мускулите и мазнините

07 август 2016 в 20:00

Фактология - Спорт

07 август 2016 в 20:30

ПРЕДНАЗНАЧЕН ЗА: Децата

Светът около нас е пълен със загадки, но само Харисън Худи притежава енергията и интелекта да достигне до същността на нещата. „Да изобретяване“ представлява съчетание на хумор, наука и интелект, необходими за да се види дали истината не се крие някъде наблизо, а процесът на откривателството винаги е придружен от забавления.

Харисън проучва подробно света на спорта – от прецизния дизайн на различните видове топки през специалното облекло до значението на практиката. В спорта има много наука; Харисън открива дори какъв благоприятен ефект оказват върху вас виковете, с които окуражавате любимия си отбор!

За голямото си предизвикателство – състезанието за най-бърз и най-силен удар, Харисън използва пушка с радар, за да установи кой от претендентите е отбелязал най-добрия удар!

На открито – Харисън изпробва възможностите си, за да види дали може да хвърля топка като професионален питчър, да бяга по-бързо от олимпиец и дали притежава необходимите умения, за да участва в състезание с инвалидни колички.

В търсене на съвършенство – част 2

07 август 2016 в 21:00

ПРЕДНАЗНАЧЕН ЗА: Възрастните

Вторият епизод, чийто автор е един от най-успешните спортисти в света – Майкъл Джонсън, ще се опита да разбере в какво се състои разликата между онези, които успяват да застанат на стартовата линия и онези, които за пореден път остават на резервната скамейка, изследвайки ролята на психиката за изграждането на шампионите. Коя е тайната, която формира мъничката група от спортисти, притежаващи необходимите качества, за да достигнат до най-високо ниво на изява? Ще разберем как психическата устойчивост дава възможност на извънредно малък брой спортисти да овладеят повече от един спорт.

Разликата между най-добрите и техните подгласници в елитния спорт е само минута и Майкъл ще посети някои от компаниите, които се опитват да извлекат от тези маргинални постижения. Освен това, ще посетим компания с нестандартно мислене, която се опитва да надмине границите на постижимото за своите екстремни спортисти. Майкъл ще пита някои от водещите експерти какво можем да очакваме в бъдеще и дали можем да стигнем още по-далеч, като ставаме все по-силни и по-бързи!

Разликата между най-добрите и техните подгласници в елитния спорт е само минута и Майкъл ще посети някои от компаниите, които се опитват да извлекат полза от тези върхови постижения. Освен това, ще посетим компания с нестандартно мислене, която се опитва да надмине границите на постижимото за своите екстремни спортисти. Майкъл ще пита някои от водещите експерти какво можем да очакваме в бъдеще и дали можем да стигнем още по-далеч, като ставаме все по-силни и по-бързи!

В търсене на щастие - Щастие на пистата

07 август 2016 в 22:00

Повече за Олимпийските игри и за олимпийските спортове можете да научите по канал “Da Vinci Learning” или на уебстраницата на “Da Vinci Learning”: http://www.davinci-learning.com/bg 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber