Online School
Регистрирани потребители: 22368
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Училище „Чакам бебе“, София, 05.01.2017 г.

Училище „Чакам бебе“ стартира с първата си среща за 2017-та година. Темата на лекцията беше посветена на Бебето у дома. В началото чаровната Ася Демирева от Mustela представи козметичната марка като освен това даде напътствия за смяната на пелените. Практическата й демонстрация заинтригува събралите се бъдещи родители.

Основната тема беше поверена в ръцете на Лена Лалчева. От своята практика на психолог, както и от личния й опит на майка, тя беше направила подробно изложение във връзка с различни аспекти от психо-емоционалната подготовка за новия член на семейството. На първо място тя подчерта множеството промени, през които преминава женският организъм и емоциите, които това може да породи. Разбира се, беше напомнено и за хормоналния коктейл, който бушува в тялото на жената около и след раждането. Не беше пропусната и ролята на таткото в така създалата се ситуация. Като превенция на различни неприятни състояния, характерни за периода, лекторът разграничи етапите на следродилна депресия, като подчерта проявленията им и даде насоки какво може да се предприеме. Една от мерките е майката да се чувства пълноценна и щастлива в своето драстично променено ежедневие. А начинът е като си доставя ежедневно малко време за себе си.

В заключителните слайдове Лена Лалчева обърна внимание на помощниците и многобройните съвети, които една млада майка може да получи във връзка с отглеждането на детето си.

Срещата завърши с раздаването на сертификати сред майките, които днес завършваха цикъла си лекции. Състоя се и месечната томбола на училището. А победителката беше Галя Зенгинова.

Разбира се, раздадоха се и допълнителни награди, а всеки от присъстващите получи подаръци и информационни материали.


Галерия

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Здрави детски зъбки
Maichinstvo - abonament
GOO

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber