Online School
Регистрирани потребители: 22687
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Училище „Чакам бебе“, София, 05.01.2017 г.

Училище „Чакам бебе“ стартира с първата си среща за 2017-та година. Темата на лекцията беше посветена на Бебето у дома. В началото чаровната Ася Демирева от Mustela представи козметичната марка като освен това даде напътствия за смяната на пелените. Практическата й демонстрация заинтригува събралите се бъдещи родители.

Основната тема беше поверена в ръцете на Лена Лалчева. От своята практика на психолог, както и от личния й опит на майка, тя беше направила подробно изложение във връзка с различни аспекти от психо-емоционалната подготовка за новия член на семейството. На първо място тя подчерта множеството промени, през които преминава женският организъм и емоциите, които това може да породи. Разбира се, беше напомнено и за хормоналния коктейл, който бушува в тялото на жената около и след раждането. Не беше пропусната и ролята на таткото в така създалата се ситуация. Като превенция на различни неприятни състояния, характерни за периода, лекторът разграничи етапите на следродилна депресия, като подчерта проявленията им и даде насоки какво може да се предприеме. Една от мерките е майката да се чувства пълноценна и щастлива в своето драстично променено ежедневие. А начинът е като си доставя ежедневно малко време за себе си.

В заключителните слайдове Лена Лалчева обърна внимание на помощниците и многобройните съвети, които една млада майка може да получи във връзка с отглеждането на детето си.

Срещата завърши с раздаването на сертификати сред майките, които днес завършваха цикъла си лекции. Състоя се и месечната томбола на училището. А победителката беше Галя Зенгинова.

Разбира се, раздадоха се и допълнителни награди, а всеки от присъстващите получи подаръци и информационни материали.


Галерия

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10
DEVIN

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber