Online School
Регистрирани потребители: 22459
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Ново тримесечие на „Първи контакт“ започва на 11 януари

Ново тримесечие на „Първи контакт“ започва на 11 януари
Две групи с бебета от всички възрасти играят свободно и в лютата зима.

Новото тримесечие на Гимнастика и общуване с бебето „Първи контакт“ ще се проведе от 11 януари до 11 април 2017 г., всяка сряда в йога студио Янтра (София, кв. „Изгрев“, ул. „Незабравка“ 33).
Групата за големи бебета от 6 до 12 мес. ще се среща всяка сряда от 11:30 до 13:00 ч., а заниманията за новородени до 6 мес. възраст ще се провеждат всяка сряда от 13:15 до 14:45ч. Записването продължава на имейл purvi.contact@gmail.com или тел. 0886 301115.
Гимнастика и общуване с бебето „Първи контакт“ се провежда в България от 2010 г. с редовни занимания по 90 минути седмично през цялата първа година на бебето. В групите вече са участвали повече от 100 софийски двойки майка-дете. Благодарение на  редовността на посещенията, родителите и бебетата играят и учат в позната обстановка, децата се развиват заедно с връстниците си, а майките споделят своя опит, проблеми и радости, доверявайки се повече сред вече познатите си съмишленици. Заниманията предоставят поле за срещи на детенцето с други бебета, на родителите с млади родители като тях, и бебетата развият социална култура и първите си умения за работа в екипна обстановка, като по този начин се участ интуитивно да вземат активно участие във всякаква, в началото дори непозната атмосфера.
Игрите и упражненията, които практикуваме по време на заниманията, са съобразени с възрастта на бебето и степента на развитието му. На всяко занимание участниците се запознават с една или две нови игри, които включват в своите ежедневие у дома, сред приятели и/или роднини. Постоянните тренировки развиват равномерно и двете части на тялото на бебетата, укрепва мускулатурата, тялото се подготвя за пълзене, седене, изправяне и ходене, подобрява се кръвообращението, дишането, засилва се имунитета. Освен това бебето се научава, че когато е активно, постига резултати и се забавлява още повече в игрите и постиженията си. Така се изгражда дълбоко чувство на увереност в собствената сила, и малките хора растат по-щастливи и доволни от себе си. Родителите се учат да общуват пълноценно с бебето, като чрез присъствено наблюдение го опознават все по-добре и разбират неговите специфични сигнали и темперамент. Всяко бебе има естествен ритъм, който е различен от ритъма на възрастния човек, и чрез редовните занимания и наблюдение на бебето родителите все повече се доближават до неговата гледна точка и изграждат доверие в малкия човек, който единствено усеща своите специфични собствени нужди. Това доверие е в основата на добрата дисциплина и хармоничните взаимоотношения между родителите и децата и в по-късна възраст.


 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber