Online School
Регистрирани потребители: 22562
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Ново тримесечие на „Първи контакт“ започва на 11 януари

Ново тримесечие на „Първи контакт“ започва на 11 януари
Две групи с бебета от всички възрасти играят свободно и в лютата зима.

Новото тримесечие на Гимнастика и общуване с бебето „Първи контакт“ ще се проведе от 11 януари до 11 април 2017 г., всяка сряда в йога студио Янтра (София, кв. „Изгрев“, ул. „Незабравка“ 33).
Групата за големи бебета от 6 до 12 мес. ще се среща всяка сряда от 11:30 до 13:00 ч., а заниманията за новородени до 6 мес. възраст ще се провеждат всяка сряда от 13:15 до 14:45ч. Записването продължава на имейл purvi.contact@gmail.com или тел. 0886 301115.
Гимнастика и общуване с бебето „Първи контакт“ се провежда в България от 2010 г. с редовни занимания по 90 минути седмично през цялата първа година на бебето. В групите вече са участвали повече от 100 софийски двойки майка-дете. Благодарение на  редовността на посещенията, родителите и бебетата играят и учат в позната обстановка, децата се развиват заедно с връстниците си, а майките споделят своя опит, проблеми и радости, доверявайки се повече сред вече познатите си съмишленици. Заниманията предоставят поле за срещи на детенцето с други бебета, на родителите с млади родители като тях, и бебетата развият социална култура и първите си умения за работа в екипна обстановка, като по този начин се участ интуитивно да вземат активно участие във всякаква, в началото дори непозната атмосфера.
Игрите и упражненията, които практикуваме по време на заниманията, са съобразени с възрастта на бебето и степента на развитието му. На всяко занимание участниците се запознават с една или две нови игри, които включват в своите ежедневие у дома, сред приятели и/или роднини. Постоянните тренировки развиват равномерно и двете части на тялото на бебетата, укрепва мускулатурата, тялото се подготвя за пълзене, седене, изправяне и ходене, подобрява се кръвообращението, дишането, засилва се имунитета. Освен това бебето се научава, че когато е активно, постига резултати и се забавлява още повече в игрите и постиженията си. Така се изгражда дълбоко чувство на увереност в собствената сила, и малките хора растат по-щастливи и доволни от себе си. Родителите се учат да общуват пълноценно с бебето, като чрез присъствено наблюдение го опознават все по-добре и разбират неговите специфични сигнали и темперамент. Всяко бебе има естествен ритъм, който е различен от ритъма на възрастния човек, и чрез редовните занимания и наблюдение на бебето родителите все повече се доближават до неговата гледна точка и изграждат доверие в малкия човек, който единствено усеща своите специфични собствени нужди. Това доверие е в основата на добрата дисциплина и хармоничните взаимоотношения между родителите и децата и в по-късна възраст.


 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber