Online School
Регистрирани потребители: 22558
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Училище „Чакам бебе“, Варна, 14.03.2017 г.

С днешната тема завършихме панелния цикъл на училище „Чакам бебе“. Суматохата около грижите за бебето у дома представляваше основната тема на семинара. Още една, изключително важна, допълни събитието.

Лектор на основната тема беше Ива Василева, психолог и семеен медиатор. Тя разгледа два основни аспекта от идващите промени за една двойка – как се адаптира бебето към новия живот и как се приспособяват майката и таткото.

Отдели се внимание на това колко е важно майката да откликва адекватно на нуждите на бебето, за да порасне здраво като възрастен. Засегнаха се отношенията в двойката и предизвикателствата за партньорството, идващо от факта, че вече сме станали родители. Подчерта се кое е здравословното поведение както на самата майка към нея самата, така и за семейните отношения. Отдели се внимание на следродилната депресия и как да се справим с нея. Но преди всичко се даде съвет без притеснения да потърсим съдействие от медицинско лице или психолог, ако се сблъскаме със сериозен проблем, с който не може да се справим сами.

Втората тема рамкира процеса на ваксинация и защо трябва да подложим детето си на този процес. Важни разяснения по темата даде д-р Галя Зидарова, педиатър.

След края на втората тема, връчихме сертификати на завършилите нашето училище и проведохме томбола с награди сред присъстващите.


Галерия

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber