Online School
Регистрирани потребители: 22359
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Училище „Чакам бебе“, Варна, 14.03.2017 г.

С днешната тема завършихме панелния цикъл на училище „Чакам бебе“. Суматохата около грижите за бебето у дома представляваше основната тема на семинара. Още една, изключително важна, допълни събитието.

Лектор на основната тема беше Ива Василева, психолог и семеен медиатор. Тя разгледа два основни аспекта от идващите промени за една двойка – как се адаптира бебето към новия живот и как се приспособяват майката и таткото.

Отдели се внимание на това колко е важно майката да откликва адекватно на нуждите на бебето, за да порасне здраво като възрастен. Засегнаха се отношенията в двойката и предизвикателствата за партньорството, идващо от факта, че вече сме станали родители. Подчерта се кое е здравословното поведение както на самата майка към нея самата, така и за семейните отношения. Отдели се внимание на следродилната депресия и как да се справим с нея. Но преди всичко се даде съвет без притеснения да потърсим съдействие от медицинско лице или психолог, ако се сблъскаме със сериозен проблем, с който не може да се справим сами.

Втората тема рамкира процеса на ваксинация и защо трябва да подложим детето си на този процес. Важни разяснения по темата даде д-р Галя Зидарова, педиатър.

След края на втората тема, връчихме сертификати на завършилите нашето училище и проведохме томбола с награди сред присъстващите.


Галерия

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Здрави детски зъбки
Maichinstvo - abonament
GOO

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber