Online School
Регистрирани потребители: 22558
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Училище „Чакам бебе“, София, 16.03.2017 г.

Три теми обединиха днешния семинар. Основната разгледа първите грижи за новороденото в домашни условия. Останалите насочиха вниманието ни към медицината и здравето.

Веси Груева, представител на FutureHealth, откри събитието. Тя презентира процедурите около извличането на стволовите клетки и обясни перспективите за едно семейство в подобна инвестиция.

Гост-лектор на основната част беше д-р Т. Тодоров, педиатър в I ДКК. Като баща на две деца той сподели своя опит, който допълни картината на това какво се очаква от нас през първите дни с новороденото.

Практични съвети се дадоха за обстановката у дома и грижите за бебешката кожа. Обясни се същността и проявите на жълтеницата, както и редица други бебешки неразположения като хранителните разстройства. Наблегна се на същността на чести заболявания подобно на млечицата, затворената фонтанела, възпалението на пъпчето и запушените слъзни канили. Ето защо се подчерта какво трябва да носим със себе си на път и въобще какво да имаме вкъщи в бебешката аптечка. Като д-р Тодоров даде и някои насоки при избора на педиатър за детето ни.

Третата тема представи доц. Галев. Той говори по така важната и дискутирана тема, свързана с ваксините.

Преди официалния край на семинара връчихме няколко сертификата, раздадохме информационни материали и зарадвахме няколко бъдещи майки с награди от томболата, която се състои на всяко събитие.


Галерия

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber