Online School
Регистрирани потребители: 22368
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Училище „Чакам бебе“, София, 16.03.2017 г.

Три теми обединиха днешния семинар. Основната разгледа първите грижи за новороденото в домашни условия. Останалите насочиха вниманието ни към медицината и здравето.

Веси Груева, представител на FutureHealth, откри събитието. Тя презентира процедурите около извличането на стволовите клетки и обясни перспективите за едно семейство в подобна инвестиция.

Гост-лектор на основната част беше д-р Т. Тодоров, педиатър в I ДКК. Като баща на две деца той сподели своя опит, който допълни картината на това какво се очаква от нас през първите дни с новороденото.

Практични съвети се дадоха за обстановката у дома и грижите за бебешката кожа. Обясни се същността и проявите на жълтеницата, както и редица други бебешки неразположения като хранителните разстройства. Наблегна се на същността на чести заболявания подобно на млечицата, затворената фонтанела, възпалението на пъпчето и запушените слъзни канили. Ето защо се подчерта какво трябва да носим със себе си на път и въобще какво да имаме вкъщи в бебешката аптечка. Като д-р Тодоров даде и някои насоки при избора на педиатър за детето ни.

Третата тема представи доц. Галев. Той говори по така важната и дискутирана тема, свързана с ваксините.

Преди официалния край на семинара връчихме няколко сертификата, раздадохме информационни материали и зарадвахме няколко бъдещи майки с награди от томболата, която се състои на всяко събитие.


Галерия

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Здрави детски зъбки
Maichinstvo - abonament
GOO

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber