Online School
Регистрирани потребители: 22367
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Училище „Чакам бебе“, София, 20.04.2017 г.

Кърменето и храненето на бебето бяха основен акцент в рамките на семинарния ден. Допълнително се представиха още две теми.

Събитието откри Ели Божилова, представител на Cryo-Save. Тя направи обстоен преглед на темата, посветена на стволовите клетки.

Думата по основната панелна тема дадохме на д-р Стоева, лекар с педиатрична насоченост към I ДКК София. Времето, с което разполагаше, разгледа различни аспекти – от предимствата и рисковете на кърменето до диетичните препоръки към кърмещата жена.

Запознахме се с образуването и отделянето на кърмата, както и с няколко полезни съвета за успешно кърмене, изцеждане и съхранение. Поддържането и стимулирането на млечната секреция се оказа възможно, като разбрахме как да го осъществим. Наблегна се на същността на някои проблеми при майката като рагади, хиперлактация, мастит и хипогалактия. Обясни се на достъпен език появата на някои проблеми при бебетата – къса юздичка, колики, млечица и др.

Третата тема презентира Мира Кошева, представител на Hipp. Тя насочи вниманието ни към чревната микрофлора.

Връчихме три сертификата. Няколко бъдещи майки си тръгнаха с награди от томболата ни. Отделно раздадохме полезни информационни материали.


Галерия

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Здрави детски зъбки
Maichinstvo - abonament
GOO

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber