Online School
Регистрирани потребители: 22562
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Училище „Чакам бебе“, София, 20.04.2017 г.

Кърменето и храненето на бебето бяха основен акцент в рамките на семинарния ден. Допълнително се представиха още две теми.

Събитието откри Ели Божилова, представител на Cryo-Save. Тя направи обстоен преглед на темата, посветена на стволовите клетки.

Думата по основната панелна тема дадохме на д-р Стоева, лекар с педиатрична насоченост към I ДКК София. Времето, с което разполагаше, разгледа различни аспекти – от предимствата и рисковете на кърменето до диетичните препоръки към кърмещата жена.

Запознахме се с образуването и отделянето на кърмата, както и с няколко полезни съвета за успешно кърмене, изцеждане и съхранение. Поддържането и стимулирането на млечната секреция се оказа възможно, като разбрахме как да го осъществим. Наблегна се на същността на някои проблеми при майката като рагади, хиперлактация, мастит и хипогалактия. Обясни се на достъпен език появата на някои проблеми при бебетата – къса юздичка, колики, млечица и др.

Третата тема презентира Мира Кошева, представител на Hipp. Тя насочи вниманието ни към чревната микрофлора.

Връчихме три сертификата. Няколко бъдещи майки си тръгнаха с награди от томболата ни. Отделно раздадохме полезни информационни материали.


Галерия

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber