Online School
Регистрирани потребители: 22803
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Групи за обмяна на опит, София, 21.04.2017 г.

В третият петък от месеца, което ще се превърне в традиция от тук на сетне, се проведе поредната среща от инициативата „Групи за обмяна на опит“, организирана от Deteto.info и сп. „Майчинство“. На нея специалисти, бъдещи и настоящи родители обменят опит, съвети и добри практики помежду си.

Основната тема беше посветена на двигателната активност и ранното детско развитие. Преди да пристъпим към нея, Грета Маринова, брандмениджър на Бочко, ни даде практични съвети за банята, пелените и грижата за кожата на бебето. Цялата й презентация беше ориентирана около това, че докосването е любов, а моментите на грижа са толкова важни, че не трябва да пропускаме да им се насладим. Малчуганите порастват така бързо, че трябва да ценим всеки момент с тях, докато се случва.

За гост-лектор на основната част бяхме поканили Десислава Иванова, специалист по ранно детско развитие и обучител по системата КиндиРу.

Чаровната и изключително подготвена Деси започна изложението си с упражнения сред присъстващите. Така нагледно показа и след това обясни колко тясно е свързано двигателното развитие с интелектуалното. Изключително подробно и практически ориентирано беше нейното представяне – пред нас се отвори цял асортимент от начини и методи за стимулиране на интелектуалния потенциал на децата, както и съвети как да подобрим двигателното им развитие.

Всичко това беше подкрепено с информация за това как работи мозъкът и каква е функцията на сензо-моторната интеграция. Научихме полезни упражнения и как да осъществим успешна визуална, двигателна и вестибуларна стимулация на бебчо. Отделихме време за масажа и развитието на рефлексите.

В малкото останало време, имаше въпроси и дискусия.

В края на събитието проведохме томбола с награди и раздадохме полезни информационни материали.


Галерия

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10
DEVIN

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber