Online School
Регистрирани потребители: 22279
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Групи за обмяна на опит, София, 21.04.2017 г.

В третият петък от месеца, което ще се превърне в традиция от тук на сетне, се проведе поредната среща от инициативата „Групи за обмяна на опит“, организирана от Deteto.info и сп. „Майчинство“. На нея специалисти, бъдещи и настоящи родители обменят опит, съвети и добри практики помежду си.

Основната тема беше посветена на двигателната активност и ранното детско развитие. Преди да пристъпим към нея, Грета Маринова, брандмениджър на Бочко, ни даде практични съвети за банята, пелените и грижата за кожата на бебето. Цялата й презентация беше ориентирана около това, че докосването е любов, а моментите на грижа са толкова важни, че не трябва да пропускаме да им се насладим. Малчуганите порастват така бързо, че трябва да ценим всеки момент с тях, докато се случва.

За гост-лектор на основната част бяхме поканили Десислава Иванова, специалист по ранно детско развитие и обучител по системата КиндиРу.

Чаровната и изключително подготвена Деси започна изложението си с упражнения сред присъстващите. Така нагледно показа и след това обясни колко тясно е свързано двигателното развитие с интелектуалното. Изключително подробно и практически ориентирано беше нейното представяне – пред нас се отвори цял асортимент от начини и методи за стимулиране на интелектуалния потенциал на децата, както и съвети как да подобрим двигателното им развитие.

Всичко това беше подкрепено с информация за това как работи мозъкът и каква е функцията на сензо-моторната интеграция. Научихме полезни упражнения и как да осъществим успешна визуална, двигателна и вестибуларна стимулация на бебчо. Отделихме време за масажа и развитието на рефлексите.

В малкото останало време, имаше въпроси и дискусия.

В края на събитието проведохме томбола с награди и раздадохме полезни информационни материали.


Галерия

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Здрави детски зъбки
Maichinstvo - abonament
GOO

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber