Online School
Регистрирани потребители: 22562
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Училище „Чакам бебе“, Варна, 15.08.2017 г.

В разгара на лятото, в центъра на морската ни столица, бъдещи майки и специалисти отново имаха повод да се срещнат и да поговорят по една важна тема – раждането.

Гост-лектор на събитието беше доц. Диана Димитрова. Освен акушерка тя е доктор по психология, както и директор на Медицинския филиал във Велико Търново на МУ – Варна.

На лекцията се Представиха етапите на протичане на естественото раждане и какво се случва с нашия организъм по време на него. Бяха засегнати въпроси като обезболяването и какво да вземем със себе си в болницата. С повишено внимание майките слушаха за вертикалните позиции по Ламаз за излизане на бебето, както и за методите за обезболяване и скъсяване на раждането.

Предмет на интерес бе методът „Брадли“, който е в помощ на бащата по време на раждане. Бяха споменати също така масажът и релаксацията по време на раждане. За да бъде още по-практично и полезно доц. Димитрова упражни, заедно с групата бъдещи майки няколко дихателни техники по Ламаз, а след това запозна аудиторията с метода ТЕС – също много известен и нашумял напоследък. Допълнителни въпроси се зададоха след края на представянето на темата.

Още една тема допълни събитието. Розалия Савова, представител на Cells4Life, изнесе презентация за съхранението на стволови клетки.

Срещата завърши с томбола с награди сред присъстващите.


Галерия

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber