Online School
Регистрирани потребители: 22807
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Училище „Чакам бебе“, Варна, 12.09.2017 г.

Семинарните занятия бяха обединени от заниманията около бебето у дома. Програмата за бъдещите родители бе съставена от четири теми.

Събитието откри Елица Петрова, представител на AGU Baby, с няколко предложения за иновативни решения за всеки родител. След нея д-р Миглена Маринова, педиатър, разясни въпросите и процедурите около ваксините при най-малките.

Гост-лектор на основната тема за деня беше Руми Боева, детски и семеен терапевт. Контактът с психолог като нея даде възможност на присъстващите да се запознаят с това, как майката и бебето са едно цяло по време на бременността.

Тя подчерта ролята на мислите, които влияят на детето, както и на значението на първите 45 минути след раждането. Наблегна се на контакта кожа в кожа и очи в очи. Разгледаха се състояния като умората от майчинството, чувството за вина и депресията. В такива моменти е важна подкрепата на близките и обкръжаващата среда. Обърна се внимание на същността на асертивното поведение и как да го използваме, за да облекчим конфликтните моменти.

Последната тема за деня презентира ак. Илияна Денчева, представител на Биорегенерация, която говори за съхранението на стволови клетки.

Натовареният семинарен ден приключи с томбола с награди и връчването на сертификати.


Галерия

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10
DEVIN

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber