Online School
Регистрирани потребители: 22803
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Училище „Чакам бебе“, Варна, 26.09.2017 г.

Първите грижи за детето у дома бяха акцент на днешната среща.

В ролята на лектор влезе Мариша Христова, част от екипа на училище „Чакам бебе“. Лекцията й проследи събитията от първия час след раждането до домашните занимания. Водещата обясни за утробния живот на бебето и условията, в които то живее, сравнявайки ги с промените, които изпитва по време на раждане и след това. Обърна се внимание на значението на кърменето за майката и бебето. Но се наблегна преди всичко на хигиената – в болницата и вкъщи.

Оказа се важно как точно се къпе новороденото, включително грижата за пъпния остатък и за по-деликатни зони като очите, носа и ушите. Приготвянето на ежедневния тоалет също изисква внимателно отношение. Разгледа се още носенето в слинг, какви са изискванията за условията на бебешката стая и как да общуваме с него – контакт кожа до кожа и очи в очи.

Присъстващите научиха, че един от най-важните аспекти на добре информирания родител е как да облекчи неразположения като колики и под. Нагледно видяха и демонстрация как да държат бебето, особено при оригване. Множество въпроси се зададоха след края на презентацията.

Още една тема допълни основната. Станислава Русева, представител на Future Health, говори за съхранението на стволови клетки.

Преди да се разделим, се връчиха сертификати и се проведе томбола с награди.


Галерия

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10
DEVIN

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber