Online School
Регистрирани потребители: 23030
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Докторе, кажи


плач по време на кърмене

 
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи
Автор Съобщение
dimana beleva
PostОт: 26 Януари 2011 г. 14:26:57 Отговори

Здравейте! искам да ви попитам за съвет по повод следния факт около моето бебе, което е на 4 месеца. От навършване на 3 м. започна почти при всяко хранене да приплаква, в повечето случаи дори без да е преглътнал, което разбира се утежнява ситуацията и води до още по-силен плач, но впоселдствие се връща към гърдата. Наблюдавам го добре, но не мога да открия връзка между плача и например повече мляко, по-малко мляко, защото плаче и в началото, и в края на кърменето, и на едната и на другата, просто няма твърда зависимост от времето и последователността при хранене.Лекарката смята, че се е нахранил и затова плаче, но от написаното по-горе виждате, че е невъзможно това. Единственото което си спомням е, че така се случваше, но като скимтене и то рядко, когато беше съвсем малко бебче. Благодаря предварително за отговора!
Dr Svetlana Bojinova
PostОт: 27 Януари 2011 г. 08:44:46Отговори

Здравейте.
Причините за плача, който описвате, могат да бъдат различни - неудобна поза, лошо захващане на зърното, гъбички или афти в устната кухина на бебето и пр.Необходимо е да направите кърмене пред Вашия педиатър, който да прецени какъв е проблема.
dolores belorechka
PostОт: 04 Февруари 2011 г. 14:53:53Отговори

Благодаря ви. за съжаление /и радост/ не са гъби, не е позата /сменям я и пак се получава/, не е млякото и т.н. а и при пробно кърмене е много възможно да не се получи плача....все пак благодаря за насоките.
refie isa
PostОт: 20 Февруари 2011 г. 13:02:18Отговори

здравейте! същия проблем го имаме и ние! моите близнаци са на 2.5 месеца, с момчето нямаме проблем, то веднага захваща но момичето ако е плакала преди да я сложа на гъдата, каквото и да направя(смяна на поза, гърда...) не започва да суче докато не я вдигнем и успокоим?! явно и децата на тази възраст проявяват характер, поне така си го обяснявам аз?!
Sonia Toshkova
PostОт: 28 Март 2011 г. 12:27:17Отговори

Здравейте! Ние също имаме този проблем, с плача по време на хранене. Бебето ми е на 2 месеца и 18 дни. Храненето й беше смесено- кърма и НАН до навършването й на 2 месеца. От навършване на 1м. започна почти при всяко хранене да плаче неутешимо.В повечето случаи дори в самото начало на храненето и всеки опит да бъде дохранена води до още по-силен плач, но след известно време и успокоение се връща кам шишето и се нахранва. Наблюдавам я добре, но не мога да открия връзка между плача и например повече мляко, по-малко мляко, защото плаче и в началото, и в края на храненето,просто няма твърда зависимост от времето и последователността при хранене.направихме й снимки при ренгенолог и консултация с хирург, и установиха, че няма рефлукс и храносмилателната й система е наред.Предписаха й НАН АR, за да не връща храната, когато се пресвива от силните колики и препоръчаха да я изхождам редовно, защото се запича от НАН-а.В момента продължава с неспокойното хранене и плача.
Моля дайте ми някакъв съвет.
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи Часовете са в българско време (GMT+2)
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber