Online School
Регистрирани потребители: 22687
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Докторе, кажи


плач по време на кърмене

 
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи
Автор Съобщение
dimana beleva
PostОт: 26 Януари 2011 г. 14:26:57 Отговори

Здравейте! искам да ви попитам за съвет по повод следния факт около моето бебе, което е на 4 месеца. От навършване на 3 м. започна почти при всяко хранене да приплаква, в повечето случаи дори без да е преглътнал, което разбира се утежнява ситуацията и води до още по-силен плач, но впоселдствие се връща към гърдата. Наблюдавам го добре, но не мога да открия връзка между плача и например повече мляко, по-малко мляко, защото плаче и в началото, и в края на кърменето, и на едната и на другата, просто няма твърда зависимост от времето и последователността при хранене.Лекарката смята, че се е нахранил и затова плаче, но от написаното по-горе виждате, че е невъзможно това. Единственото което си спомням е, че така се случваше, но като скимтене и то рядко, когато беше съвсем малко бебче. Благодаря предварително за отговора!
Dr Svetlana Bojinova
PostОт: 27 Януари 2011 г. 08:44:46Отговори

Здравейте.
Причините за плача, който описвате, могат да бъдат различни - неудобна поза, лошо захващане на зърното, гъбички или афти в устната кухина на бебето и пр.Необходимо е да направите кърмене пред Вашия педиатър, който да прецени какъв е проблема.
dolores belorechka
PostОт: 04 Февруари 2011 г. 14:53:53Отговори

Благодаря ви. за съжаление /и радост/ не са гъби, не е позата /сменям я и пак се получава/, не е млякото и т.н. а и при пробно кърмене е много възможно да не се получи плача....все пак благодаря за насоките.
refie isa
PostОт: 20 Февруари 2011 г. 13:02:18Отговори

здравейте! същия проблем го имаме и ние! моите близнаци са на 2.5 месеца, с момчето нямаме проблем, то веднага захваща но момичето ако е плакала преди да я сложа на гъдата, каквото и да направя(смяна на поза, гърда...) не започва да суче докато не я вдигнем и успокоим?! явно и децата на тази възраст проявяват характер, поне така си го обяснявам аз?!
Sonia Toshkova
PostОт: 28 Март 2011 г. 12:27:17Отговори

Здравейте! Ние също имаме този проблем, с плача по време на хранене. Бебето ми е на 2 месеца и 18 дни. Храненето й беше смесено- кърма и НАН до навършването й на 2 месеца. От навършване на 1м. започна почти при всяко хранене да плаче неутешимо.В повечето случаи дори в самото начало на храненето и всеки опит да бъде дохранена води до още по-силен плач, но след известно време и успокоение се връща кам шишето и се нахранва. Наблюдавам я добре, но не мога да открия връзка между плача и например повече мляко, по-малко мляко, защото плаче и в началото, и в края на храненето,просто няма твърда зависимост от времето и последователността при хранене.направихме й снимки при ренгенолог и консултация с хирург, и установиха, че няма рефлукс и храносмилателната й система е наред.Предписаха й НАН АR, за да не връща храната, когато се пресвива от силните колики и препоръчаха да я изхождам редовно, защото се запича от НАН-а.В момента продължава с неспокойното хранене и плача.
Моля дайте ми някакъв съвет.
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи Часовете са в българско време (GMT+2)
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10
DEVIN

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber