Online School
Регистрирани потребители: 23029
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Докторе, кажи


нощтно хранене...

 
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи
Автор Съобщение
refie isa
PostОт: 20 Февруари 2011 г. 14:19:23 Отговори

здравейте! моите близнаци са на 2.5 месеца. към края на втория месец не сме водили режим т.е. хранех ги, когато искаха, през нощта се будеха 2-3 пъти и пак ги хранех, само да уточня изцяло сме на кърма, и сега проблема е, че не мога да ги откажа от нощното хранене?! събуждат се пак по същото време и не мога или много дтрудно ги приспивам! храня ги в 20:00 часа, събуждат се към полунощт тогава също ги храня но после се събуждат и в 3-4 часа. имат и колики! почти цяла нощт сме будни първо едното после другото... ще бъде ли възможно да ги откажа от НХ докато не минат коликите? какво да направя за да може по-скоро да ги откажа? а иначе през деня ги храня през три часа в определени часове( 6,9,12...) благодаря предварително
Dr Svetlana Bojinova
PostОт: 21 Февруари 2011 г. 15:02:19Отговори

Здравейте.
Според мен, трудно ще откажете нощното хранене отведнъж.Опитайте да намалите количеството прието мляко в 3-4ч. и постепенно вместо мляко да давате вода или бебешки чай.Ако видите, че не се получава и децата са гладни, не настоявайте - не му е дошло времето.
Коликите можете да облекчите, но няма как да ги избегнете напълно.След 3-я месец те ще намалеят и тогава по-лесно ще регулирате и режима на хранене.
Вероятно имате безсънни нощти и натрупана умора, но съберете сили и търпение.Грижите за близнаците са двойни, но хубавите емоции и радостните мигове също са два пъти повече.
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи Часовете са в българско време (GMT+2)
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber