Online School
Регистрирани потребители: 22956
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Докторе, кажи


АНТИБИОТИЦИ

 
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи
Автор Съобщение
Мария Василева
PostОт: 25 Януари 2012 г. 12:06:40 Отговори

Здравейте! Моето дете е на 1г. и 6мес. и от три месеца ходи на ясла. Не е боледувала до този момент(трите месеца) освен, че не можахме да излекуваме жълто зелен сопол с неизяснен произход. Ходихме на номеопат, лекар, отрицателни бактериални изследвания,... Давала съм клеева тинктура, енгистол, колостриум,+ сиропче флорадикс. Капки за нос ЕУФОРБИУМ, ксилометазолин. морска вода. Не всичко накуп разбира се.... След нова година се разболя с температура кашлица и за да избегнем бронхит, който щеше да се разгърне според лекарите, дадохме Антибиотик Зинат с Вентолин и АЦЦ кидс. Както и да е... В момента пием само пробиотици и Вит Ц и не ходи на ясла. Въпроса ми е: С какво най - успешно мога да вдигна имунитета на толкова малко дете и възможно ли е или в момента се изгражда? Антибиотиците, как да предотвратим повторен прием? Как се реагира в подобни ситуации...?
Детска Поликлиника ВЕЛА
PostОт: 21 Февруари 2012 г. 13:05:36Отговори

Здравейте г-жо Василева,
това е един христоматиен пример за това, че детето в тази възраст има все още не добре развита имунна система, която да се справи със срещащите се в колектива на детската ясла микроби, които са доста устойчиви. За да не боледува детето би трябвало да се отглежда в среда, която гарантира висока хигиена( говоря не само за хигиена на околната среда, но и за хигиена на общуване-целувки, проветряване на помещението, в което живее,разходки). Това, за съжаление, аз лично не съм наблюдавала да се случва на такива места, а често не става и в дома, където детето живее, но пък там то контактува с по-малко хора-мама и татко! Така че това все още не е възраст ,в която трябва да се социализира вашето малко човече и ако имате възможността да си го оставите у дома- направете го! Тогава вероятността да боледува е в пъти по-малка.А що се касае до антибиотиците- никога не забравяйте, това са лекарства, които се назначават от лекар!!! В цивилизованият свят никъде не можеш да си купиш това лекарство по твое желание и то не случайно! Крайно време е вече всеки лекар вместо да коментира поведение на колеги да поставя обосновано своите диагнози , доколкото това му е възможно и да назначава адекватното, обосновано лечение! А на всички майки бих казала, че им пожелавам те да са високо професионални и отговорни в своята професия и да вярват на лекаря, когото са избрали да лекува най-скъпото им същество( надявам се детето им)!!! Намерете този детски лекар , който ще се грижи за здравето на вашето дете, ще уважава вашето мнение и ще има приемственост в поведението по отношение на другите специалисти. Изберете го с майчината си интуиция и няма да сгрешите!
Детска Поликлиника ВЕЛА
PostОт: 24 Февруари 2012 г. 16:10:05Отговори

още малко информация и съвети-
Вашето дете е с нормално развит имунитет.Попадането в ясленска среда неминуемо води до по-чест контакт с различни предимно вирусни заболявания и оттам до по-често боледуване в началото.Добре е да продължите профилактиката с коластра.Може да добавите в този сезон сиропче АД Liquid for kids , а есента от 01.09 редуващи се курсове Изопринозин и Бронховаксом за зимните месеци.Много важни са и закалителните процедури (слънце, въздух и вода) през лятото. Те ще повишат устойчивостта на Вашето дете към сезонните инфекции.
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи Часовете са в българско време (GMT+2)
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber