Online School
Регистрирани потребители: 22803
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Докторе, кажи


АНТИБИОТИЦИ

 
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи
Автор Съобщение
Мария Василева
PostОт: 25 Януари 2012 г. 12:06:40 Отговори

Здравейте! Моето дете е на 1г. и 6мес. и от три месеца ходи на ясла. Не е боледувала до този момент(трите месеца) освен, че не можахме да излекуваме жълто зелен сопол с неизяснен произход. Ходихме на номеопат, лекар, отрицателни бактериални изследвания,... Давала съм клеева тинктура, енгистол, колостриум,+ сиропче флорадикс. Капки за нос ЕУФОРБИУМ, ксилометазолин. морска вода. Не всичко накуп разбира се.... След нова година се разболя с температура кашлица и за да избегнем бронхит, който щеше да се разгърне според лекарите, дадохме Антибиотик Зинат с Вентолин и АЦЦ кидс. Както и да е... В момента пием само пробиотици и Вит Ц и не ходи на ясла. Въпроса ми е: С какво най - успешно мога да вдигна имунитета на толкова малко дете и възможно ли е или в момента се изгражда? Антибиотиците, как да предотвратим повторен прием? Как се реагира в подобни ситуации...?
Детска Поликлиника ВЕЛА
PostОт: 21 Февруари 2012 г. 13:05:36Отговори

Здравейте г-жо Василева,
това е един христоматиен пример за това, че детето в тази възраст има все още не добре развита имунна система, която да се справи със срещащите се в колектива на детската ясла микроби, които са доста устойчиви. За да не боледува детето би трябвало да се отглежда в среда, която гарантира висока хигиена( говоря не само за хигиена на околната среда, но и за хигиена на общуване-целувки, проветряване на помещението, в което живее,разходки). Това, за съжаление, аз лично не съм наблюдавала да се случва на такива места, а често не става и в дома, където детето живее, но пък там то контактува с по-малко хора-мама и татко! Така че това все още не е възраст ,в която трябва да се социализира вашето малко човече и ако имате възможността да си го оставите у дома- направете го! Тогава вероятността да боледува е в пъти по-малка.А що се касае до антибиотиците- никога не забравяйте, това са лекарства, които се назначават от лекар!!! В цивилизованият свят никъде не можеш да си купиш това лекарство по твое желание и то не случайно! Крайно време е вече всеки лекар вместо да коментира поведение на колеги да поставя обосновано своите диагнози , доколкото това му е възможно и да назначава адекватното, обосновано лечение! А на всички майки бих казала, че им пожелавам те да са високо професионални и отговорни в своята професия и да вярват на лекаря, когото са избрали да лекува най-скъпото им същество( надявам се детето им)!!! Намерете този детски лекар , който ще се грижи за здравето на вашето дете, ще уважава вашето мнение и ще има приемственост в поведението по отношение на другите специалисти. Изберете го с майчината си интуиция и няма да сгрешите!
Детска Поликлиника ВЕЛА
PostОт: 24 Февруари 2012 г. 16:10:05Отговори

още малко информация и съвети-
Вашето дете е с нормално развит имунитет.Попадането в ясленска среда неминуемо води до по-чест контакт с различни предимно вирусни заболявания и оттам до по-често боледуване в началото.Добре е да продължите профилактиката с коластра.Може да добавите в този сезон сиропче АД Liquid for kids , а есента от 01.09 редуващи се курсове Изопринозин и Бронховаксом за зимните месеци.Много важни са и закалителните процедури (слънце, въздух и вода) през лятото. Те ще повишат устойчивостта на Вашето дете към сезонните инфекции.
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи Часовете са в българско време (GMT+2)
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10
DEVIN

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber