Online School
Регистрирани потребители: 22956
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Докторе, кажи


млечна или безмлечна оризова каша за захранване

 
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи
Автор Съобщение
Marina Marinova
PostОт: 03 Февруари 2012 г. 11:49:37 Отговори

Здравейте, въпросът ми е може ли оризовата каша за захранване в началото на петия месец да е млечна, при условие, че млечната съставка в съдържанието на конкретната каша (MILUPA rice-безглутенова) е описано по следния начин: "Адаптирано мляко, (обезмаслено мляко на прах, деминерализирана суроватка (млечна), Обезмаслено мляко на прах (млечно))" като съдържа и захар. На опаковката е отбелязано, че кашата е за след четири месеца, но от друга страна препоръките за захранване преди шестия месец са за безмлечна каша....Неудобството при нея е, че трябва да се смесва с обичайното мляко, в моя случай с кърма, т.е. трябва да изцеждам, а целта ми е отпадане на следобедното /предпоследно/ хранене, поради недостиг на кърма за последното в 20:00 ч.
Детска Поликлиника ВЕЛА
PostОт: 24 Февруари 2012 г. 12:35:26Отговори


Здравейте!
Тъй като настъпи моментът за захранване на Вашето бебе би било добре да споделя с Вас няколко принципа за правилно захранване, според най-новите препоръки на WHO (World Health Organization). Предлага се само 1 съставка, 1 път на ден, първоначално, през 3-7 дни; може да се наложи да се предложи дори 10 пъти докато свикне с новия вкус, преди да го приеме; новата храна се предлага във вид на пюре; захранване със супи или сокове вече не се препоръчва поради ред причини (най-вече поради ниско енергийно съдържание). За да се прецени коя храна е най-подходяща за захранването на вашето бебе, трябва предварително да обърнете (Вие и лекарият) внимание върху следните неща:
1. Количество, консистенция и честота на изхожданията му.
2. Има ли детето установени алергии до момента (родителите също имат ли алергии)?
3. Има ли колики, как реагира на храните, които Вие консумирате?
Често се препоръчва захранване с оризова каша, защото е неутрална на вкус, лесно се смесва с кърмата и действа затягащо на стомахчето (изпражненията стават офермени). Предлага се когато в семейството има алергична диатеза. Когато няма противопоказания се предлага захранване с зеленчукови пюрета. Оризовите каши биват млечни и безмлечни. Във Вашия случай бихте могла да се възползвате от безмлечна (н.п. оризова безмлечна каша на HiPP), след правилна преценка от гастроентеролог педиатър и наблюдение.
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи Часовете са в българско време (GMT+2)
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber