Online School
Регистрирани потребители: 23029
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Докторе, кажи


висока температура

 
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи
Автор Съобщение
kameliq velinova
PostОт: 02 Декември 2009 г. 13:18:12 Отговори

Имам бебе на четири месеца, което вече три дена поддържа висока температура- 38,7. Трима доктори го гледаха, има зачервено гърло. Пие антибиотик, редувам ефералган с нурофен, но ефекта е около два часа. Получи и разстройство от цялото лечение. Колко време е нормално да поддържа температура. Не знам дали да не постъпим в болница, горкото не издържа вече.
Dr Yanita Ivanova
PostОт: 03 Декември 2009 г. 09:36:03Отговори

Имате основание да се тревожите. При висока температура и малко бебе се изясняват следните въпроси: с какво се храни /кърма или адаптирано мляко/, има ли друг болен човек у дома, детето има ли запазен апетит и активност и най- важното - какви са показателите от изследване на кръв и урина. Последните изследвания са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ при толкова малко бебе с температура. На 1-во място трябва да се изключи уроинфекция. Ако тези изследвания не са направени и е започнато АБ лечение, последното може да е причина за лъжливо отрицателен резултат от урокултурата /взета на фона на антибиотика/. Разстройството може да се дължи както на самата инфекция, така и на чревна дисбактериоза, причинена от антибиотика. И в двата случая препоръчвам прием на Ентерол прахчета, съдържащи нормалните за червата бактерии, най-малко за 10 дни.
В заключение препоръчвам да се направят изследванията на кръв и урина, Вашият педиатър да ревизира лечението в зависимост от състоянието на детето и досегашния резултат от лечението и повторно изследване на урината, желателно 2 или 3- кратно, след
приключване на антиботичното лечение. При липса на подобрение в близките 1-2 дни трябва да се обсъди хоспитализация
kameliq velinova
PostОт: 03 Декември 2009 г. 10:20:15Отговори

Тази нощ малкия не е вдигал температура. Близо осем часа не е приемал нищо за температура. На сутринта беше 37,6. Сега плаче от коремче. Започна да похапва повече/адаптирно мляко/.
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи Часовете са в българско време (GMT+2)
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber