Online School
Регистрирани потребители: 22686
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Докторе, кажи


нервно, раздразнително поведение

 
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи
Автор Съобщение
Emiliq Pecheva
PostОт: 12 Март 2012 г. 14:58:51 Отговори

Здравейте!
Дъщеря ми (1г.8м.) от 1-2 месеца има нервно, раздразнително поведение. За всяко нещо, което си науми, но не е правилно или е опасно за нея, аз и обяснявам многократно защо не бива да го прави или че трябва да се пази. Тя продължава да си действа сякаш нищо не съм и казвала. Също така когато лягаме да спим следобяд или вечер тя е изморена, много и се спи (тя обича да спи), но не иска да ляга- иска да играе. Тъй като вече е изморена или дори преуморена, но е като навита пружина - иска да играе до припадък и обясненията, че като се наспи пак ще играе не помагат и тя става изключително раздразнителна в тези моменти - така се стига до силен и непрекъснат плач.
Много познати се оплакват, че детето на тази възраст вече не ги слуша и започва да се тръшка по земята, но ако при моята дъщеря има и нещо друго, което усилва това "нормално" за тази възраст поведение, как да го открия? Тези истерични пристъпи вече влияят и на мойта психика и състояние и не мога да се държа вече спокойно, когато дойде време за лягане или за обяснение на поредното "не бива така да правиш"!
Детска Поликлиника ВЕЛА
PostОт: 20 Април 2012 г. 10:23:59Отговори

Мили родители,

Похвално е че се опитвате в унисон със съвременните тенденции на възпитание да обяснявате всичко на децата си, колкото и малки да са те, но дали Вие сте създали условия, които да Ви улеснят. Какво имам предвид- първо, ако на ден Ви се налага да повтаряте повече от 5-6 пъти, че нещо е опасно, то проблемът е в средата на живот. Детето трябва да живее и да се движи свободно, да тича и да играе, да се изморява и тогава ще заспива вечер без драми. Обърнете внимание и на атмосферата вечер- ако това е време за игри и забава- трудно се заспива след такива емоции. Сигурна съм, че това е първото Ви дете, обикновено на тях се стоварва цялата тежест на "стриктното възпитание". Ако се появи братче или сестриче- хистерията ще спре, защото просто иска да я забелязвате. Това ще е добре за всички.

Късмет!
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи Часовете са в българско време (GMT+2)
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10
DEVIN

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber