Online School
Регистрирани потребители: 23029
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Докторе, кажи


нервно, раздразнително поведение

 
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи
Автор Съобщение
Emiliq Pecheva
PostОт: 12 Март 2012 г. 14:58:51 Отговори

Здравейте!
Дъщеря ми (1г.8м.) от 1-2 месеца има нервно, раздразнително поведение. За всяко нещо, което си науми, но не е правилно или е опасно за нея, аз и обяснявам многократно защо не бива да го прави или че трябва да се пази. Тя продължава да си действа сякаш нищо не съм и казвала. Също така когато лягаме да спим следобяд или вечер тя е изморена, много и се спи (тя обича да спи), но не иска да ляга- иска да играе. Тъй като вече е изморена или дори преуморена, но е като навита пружина - иска да играе до припадък и обясненията, че като се наспи пак ще играе не помагат и тя става изключително раздразнителна в тези моменти - така се стига до силен и непрекъснат плач.
Много познати се оплакват, че детето на тази възраст вече не ги слуша и започва да се тръшка по земята, но ако при моята дъщеря има и нещо друго, което усилва това "нормално" за тази възраст поведение, как да го открия? Тези истерични пристъпи вече влияят и на мойта психика и състояние и не мога да се държа вече спокойно, когато дойде време за лягане или за обяснение на поредното "не бива така да правиш"!
Детска Поликлиника ВЕЛА
PostОт: 20 Април 2012 г. 10:23:59Отговори

Мили родители,

Похвално е че се опитвате в унисон със съвременните тенденции на възпитание да обяснявате всичко на децата си, колкото и малки да са те, но дали Вие сте създали условия, които да Ви улеснят. Какво имам предвид- първо, ако на ден Ви се налага да повтаряте повече от 5-6 пъти, че нещо е опасно, то проблемът е в средата на живот. Детето трябва да живее и да се движи свободно, да тича и да играе, да се изморява и тогава ще заспива вечер без драми. Обърнете внимание и на атмосферата вечер- ако това е време за игри и забава- трудно се заспива след такива емоции. Сигурна съм, че това е първото Ви дете, обикновено на тях се стоварва цялата тежест на "стриктното възпитание". Ако се появи братче или сестриче- хистерията ще спре, защото просто иска да я забелязвате. Това ще е добре за всички.

Късмет!
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи Часовете са в българско време (GMT+2)
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber