Online School
Регистрирани потребители: 22956
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Докторе, кажи


количество месо в пюрето

 
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи
Автор Съобщение
Marina Marinova
PostОт: 25 Април 2012 г. 16:22:47 Отговори

Здравейте, детето ми е на седем месеца. Към момента е на пет хранения: сутрин и вечер само на кърма, в девет/десет попара, на обяд месно или зеленчуково пюре и следобед каша с плодово пюре. Въпросите ми са следните:
1. Какво трябва да бъде количеството на месо в пюрето. Повечето пюрета от 190 грама съдържат 8 % месо, което е около 15 грама. В случай, че това количество е недостатъчно, може ли вместо през ден, зеленчуково пюре да се дава през два дни (т.е. два дни месно и един ден зеленчуково с жълтък).
2. Също така бих искала да ви попитам какъв хляб да предпочитаме за приготвянето на попарата (бял брашно тип 500 или някакъв друг) и кое е по-добре да се използва-хляб или сухар. В сухарите се съдържат неизвестни за мен вещеста, за които имам съмнение, че не са особено полезни /калциев карбонат, малцов екстракт, емуглатор (соев лецитин, моно и диацетилни естери на винената киселина с моно и диглецериди на мастни киселини), глюкозен сироп, палмово масло/. Също така се питам колко време след въвеждане на попарата може да се предлага и друга закуска като кускус, грис или нещо друго и какво да бъде то.
3. Относно количеството на храната-в момента изяжда по около 190 грама от кашата и от пюрето и плаче за още. Ако й предложа повече ще изяде колкото й дам, тъй-като е по-лакома, въпреки че не е с наднормено тегло /7900/. Посоченото количество подходящо ли е за тази възраст и тези килограми.
4. И последният ми въпрос е къде е мястото на чаят и плодовите сокове и има ли полза от тях ако не са прясно изцедени. До момента не съм предлагала плодов сок и почти не пие вода, от която приема по няколко лъжички след хранене. За сега отказва да пие вода с биберон или с преходна чаша.
Предварително благодаря за отговорите на множестото ми въпроси!
Детска Поликлиника ВЕЛА
PostОт: 04 Май 2012 г. 10:28:05Отговори

Здравейте госпожо,

Ето отговорите на Вашите въпроси:

1. Количеството на месо, което се съдържа в пюретата е достатъчно. Редувайте един ден месно, другия ден зеленчуково. Всеки ден слагайте жълтък в пюрето.
2. За попарата използвайте бял хляб и сухари. След като сте въвели в менюто попарата, след 1-2 седмици може да дадете кускус, грис и т.н.
3. Количеството на храната е достатъчно, щом е лакома, може още 10 гр. да й дадете до 200 гр.
4. За бебета е за предпочитане соковете да са прясно изцедени. Не се притеснявайте, до 6 месец Световната здравна организация отрича водата, тъй като кърмата е достатъчна. Не насилвайте детето за водата, а постепенно увеличете количеството, което давате.

Нова тема   Отговори    Докторе, кажи Часовете са в българско време (GMT+2)
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber