Online School
Регистрирани потребители: 22805
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Докторе, кажи


количество месо в пюрето

 
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи
Автор Съобщение
Marina Marinova
PostОт: 25 Април 2012 г. 16:22:47 Отговори

Здравейте, детето ми е на седем месеца. Към момента е на пет хранения: сутрин и вечер само на кърма, в девет/десет попара, на обяд месно или зеленчуково пюре и следобед каша с плодово пюре. Въпросите ми са следните:
1. Какво трябва да бъде количеството на месо в пюрето. Повечето пюрета от 190 грама съдържат 8 % месо, което е около 15 грама. В случай, че това количество е недостатъчно, може ли вместо през ден, зеленчуково пюре да се дава през два дни (т.е. два дни месно и един ден зеленчуково с жълтък).
2. Също така бих искала да ви попитам какъв хляб да предпочитаме за приготвянето на попарата (бял брашно тип 500 или някакъв друг) и кое е по-добре да се използва-хляб или сухар. В сухарите се съдържат неизвестни за мен вещеста, за които имам съмнение, че не са особено полезни /калциев карбонат, малцов екстракт, емуглатор (соев лецитин, моно и диацетилни естери на винената киселина с моно и диглецериди на мастни киселини), глюкозен сироп, палмово масло/. Също така се питам колко време след въвеждане на попарата може да се предлага и друга закуска като кускус, грис или нещо друго и какво да бъде то.
3. Относно количеството на храната-в момента изяжда по около 190 грама от кашата и от пюрето и плаче за още. Ако й предложа повече ще изяде колкото й дам, тъй-като е по-лакома, въпреки че не е с наднормено тегло /7900/. Посоченото количество подходящо ли е за тази възраст и тези килограми.
4. И последният ми въпрос е къде е мястото на чаят и плодовите сокове и има ли полза от тях ако не са прясно изцедени. До момента не съм предлагала плодов сок и почти не пие вода, от която приема по няколко лъжички след хранене. За сега отказва да пие вода с биберон или с преходна чаша.
Предварително благодаря за отговорите на множестото ми въпроси!
Детска Поликлиника ВЕЛА
PostОт: 04 Май 2012 г. 10:28:05Отговори

Здравейте госпожо,

Ето отговорите на Вашите въпроси:

1. Количеството на месо, което се съдържа в пюретата е достатъчно. Редувайте един ден месно, другия ден зеленчуково. Всеки ден слагайте жълтък в пюрето.
2. За попарата използвайте бял хляб и сухари. След като сте въвели в менюто попарата, след 1-2 седмици може да дадете кускус, грис и т.н.
3. Количеството на храната е достатъчно, щом е лакома, може още 10 гр. да й дадете до 200 гр.
4. За бебета е за предпочитане соковете да са прясно изцедени. Не се притеснявайте, до 6 месец Световната здравна организация отрича водата, тъй като кърмата е достатъчна. Не насилвайте детето за водата, а постепенно увеличете количеството, което давате.

Нова тема   Отговори    Докторе, кажи Часовете са в българско време (GMT+2)
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10
DEVIN

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber