Online School
Регистрирани потребители: 22956
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Докторе, кажи


гърнето и кърменето

 
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи
Автор Съобщение
Валентина Калчева
PostОт: 19 Май 2012 г. 16:27:19 Отговори

Здравейте!
Имам момиченце на 2г и 3 м.,което няма никакво желание да ползва гърне! Все още е постоянно с памперс,а при смяната му,преди да измием дупето КАТЕГОРИЧНО отказва да седне на гърне!Нито на гърнето,нито на тоалетната чиния!! Често когато се наака пък отказва да сменим памперса и си стои така,докато сама реши,че иска да го направим! Имам по-голяма дъщеря/на10 г/,която на нейната възраст вече беше без памперс,но с малката не знам как да подходя! Мислех,че ще се амбицира покрай каката,защото иска да прави нещата като нея,но не и това,за съжаление! Изключително е своенравна.само с приказки и увещания при нея не се получава-трябва сама да поиска да направи нещо. Моля,посъветвайте ме нещо,ако можете!
Имаме и друг проблем-все още не сме отказали цицито! Суче нощем,преди да заспи и винаги ,когато нещо не й е наред-това е единственото,което я успокоява! Какво да правя,за да се откаже от сукането-вече е голяма!/Не съм имала проблем с отбиването на каката-там се получи с лекота!
Благодаря Ви за отделеното внимание!
Детска Поликлиника ВЕЛА
PostОт: 29 Май 2012 г. 17:49:03Отговори

За нощното сукане категорично и лесно ще се справите като оставите детето при бабата за 2-3 нощи.
За ползването на гърнето не бива да има насилие, явно детето не е готово за това. За всяко дете възрастта за контрол на физиологичните нужди е различна (след въвеждането на памперсите това става по-късно, заради липсата на дискомфорт). Най-напред трябва да усети неприятността след дефекация (изхождането) и тогава ще иска да бъде сменен памперса. Не настоявайте и не насилвайте детето!
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи Часовете са в българско време (GMT+2)
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber