Online School
Регистрирани потребители: 23030
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Докторе, кажи


Почти нерастяща коса на дете

 
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи
Автор Съобщение
Sicilia Popova
PostОт: 29 Септември 2012 г. 20:01:20 Отговори

Моля да ми обясни някой до кога е нормално косата на детето почти да не расте ? Като казвам почти имам предвид, че за около 5 год. сме се подстригвали няколко пъти по около 3-4см , а косата на дъщеря ми е като на скоро подстригано момче . В началото си мислех че това е бебешка коса и ще порастне като стане на 2 , 3 , 4 , но резутат няма . Бях при кожен лекар (2-ма различни )и резутатът беше , че трябва да чакаме , защото щяла да и порастне някога , а също така се мазахме с някакви правени лосиони , но ефектът е почти нулев .
Пробвах и много маски за растеж на косата , но и това не помага .
Ако някой мисли ,че може да ми помогне , моля да ми пише .
Благодаря !
МЦ Детско здраве
PostОт: 02 Октомври 2012 г. 14:38:06Отговори

Здравейте,

От написаното от Вас не става ясно дали детето има някакви придружаващи заболявания или други изменения в растежа на косъма, което е важно да се уточни, за да може да се даде най- точния съвет.
По принцип бебета се раждат с коса, която се нарича лануго и тази коса опада до няколко месеца. Новата коса има и различна структура на косъма. Макар и рядко, е възможно да се наблюдава забавен растеж на косата, като самостоятелен симтом, но пак казвам е необходимо да се изключи наличието на съпътстващи заболявания. Препоръчвам Ви да посетите кожен лекар, с опит в болестите на косъма.

Д-р Евгени Мицев, специалист дерматолог
Sicilia Popova
PostОт: 03 Октомври 2012 г. 10:34:28Отговори

Здравейте,
прочетох отговора и Ви благодаря .
Бързам да Ви отговоря , че няма никакви придружаващи проблеми и уж бяхме при кожен лекар с дългогодишен опит , много изтъкнат специалист , но никакъв резултат от правените лосиони които ни предложиха .
Явно нашата драма ще си продължи , защото и правиха и изследвания на кръвта ,които също не дадоха отговор на нашия въпрос - всичко си и беше в норма .

Вероника Костадинова
PostОт: 07 Октомври 2012 г. 11:14:05Отговори

Здравейте,
и ние имаме същия проблем, дъщеря ми е почти на 5 г., подстригвала съм я веднъж, около 2-3 см. и косата й е колкото на късо подстригано момченце, даже тя сама казва, че прилича на момче. Преди 3 месеца един кожен ми препоръча на Адерма един лосион (ден и нощ) и мисля, че има ефект. Водила съм я при кожни лекари, но никой не ми е казвал, че трябват кръвни изследвания. Отговорът им беше, че някои деца са така и точка. И другото, което ни казаха е да отмивам добре шампоанчето. Също така дъщеря ми има още бебешки корички или нещо подобно на скалпа, което се лющи като пърхот.
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи Часовете са в българско време (GMT+2)
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber