Online School
Регистрирани потребители: 22957
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Докторе, кажи


Кърмаче не се изхожда с дни...

 
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи
Автор Съобщение
Гьонюл Сабри
PostОт: 29 Ноември 2012 г. 00:43:35 Отговори

Здравейте!
Имам момченце на 3 месеца и половина. Наддава добре на тегло, но не ака в продължение на дни. На кърма е , от време на време му давам и водичка. Не му се подува коремчето , не го боли , пръцка често. Няма запек. Първия път минаха 5 дни и успях да го изакам с термометър , след това минаха на 2 пъти по 10 дни като единия път се изака сам , а втория с Лактулоза. Приемахме и Биогая след като споделих на педиатъра проблема , но не видях никакъв ефект и спрях да му давам. Каза ми , че е от кърменето и трябва да го захраним от 5 месец. И така като минат няколко дни ,ако не се изака сам, му давам Лактулоза. Педиатъра ми каза да опитам да му давам няколко дни подред и че би трябвало да се нормализира , но не пълни много памперса и като спра Лакт. отново не ака.
Какво да предприема , за да се изхожда без лекарства? Възможно ли е да усвоява много добре кърмата и затова да е така? Аз ли не правя нещо както трябва?
Neli Chaneva
PostОт: 10 Декември 2012 г. 00:38:00Отговори

Ние също сме на АМ,но и на Фризолак и в такива случай му правя един чай които се казва Бевит Л.Тои е гранулиран и е сладичък.Много добре му действа.
МЦ "Детско здраве"
PostОт: 18 Декември 2012 г. 17:24:04Отговори

Уважаема госпожо, напоследък често се наблюдава нередовна дефекация при кърмачета. Вероятно околната среда и променените храни, които консумират майките оказват влияние върху движението на червата. Във Вашия случай, шом лактулозата оказва ефект, трябва да се дава продължително всяка сутрин преди хранене. Може да трае и един два месеца даването на тази добавка. Чаят " Блевит Л" по-рядко оказва влияние. Необходима е и консултация със специалист.
д-р Радка Куманова, детски гастроентеролог
Antoaneta Rebreyska
PostОт: 08 Април 2013 г. 13:44:00Отговори

И при нас беше така, още от раждането. Изхождаше се през 3-4 дни. Постоянно пиехме какви ли не лекарства и използвахме какви ли не методи като термометър и др., но нищо не помогна. Така беше до годинка и може би малко след това. После оставих детето на мира и то започна да се изхожда самичко през 2-3 дни. Сега сме на година и девет месеца и почти всеки ден се изхожда или през ден. Не искам да давам съвети, но може би и при вас времето ще помогне.
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи Часовете са в българско време (GMT+2)
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber