Online School
Регистрирани потребители: 22808
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Докторе, кажи


Кърмаче не се изхожда с дни...

 
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи
Автор Съобщение
Гьонюл Сабри
PostОт: 29 Ноември 2012 г. 00:43:35 Отговори

Здравейте!
Имам момченце на 3 месеца и половина. Наддава добре на тегло, но не ака в продължение на дни. На кърма е , от време на време му давам и водичка. Не му се подува коремчето , не го боли , пръцка често. Няма запек. Първия път минаха 5 дни и успях да го изакам с термометър , след това минаха на 2 пъти по 10 дни като единия път се изака сам , а втория с Лактулоза. Приемахме и Биогая след като споделих на педиатъра проблема , но не видях никакъв ефект и спрях да му давам. Каза ми , че е от кърменето и трябва да го захраним от 5 месец. И така като минат няколко дни ,ако не се изака сам, му давам Лактулоза. Педиатъра ми каза да опитам да му давам няколко дни подред и че би трябвало да се нормализира , но не пълни много памперса и като спра Лакт. отново не ака.
Какво да предприема , за да се изхожда без лекарства? Възможно ли е да усвоява много добре кърмата и затова да е така? Аз ли не правя нещо както трябва?
Neli Chaneva
PostОт: 10 Декември 2012 г. 00:38:00Отговори

Ние също сме на АМ,но и на Фризолак и в такива случай му правя един чай които се казва Бевит Л.Тои е гранулиран и е сладичък.Много добре му действа.
МЦ "Детско здраве"
PostОт: 18 Декември 2012 г. 17:24:04Отговори

Уважаема госпожо, напоследък често се наблюдава нередовна дефекация при кърмачета. Вероятно околната среда и променените храни, които консумират майките оказват влияние върху движението на червата. Във Вашия случай, шом лактулозата оказва ефект, трябва да се дава продължително всяка сутрин преди хранене. Може да трае и един два месеца даването на тази добавка. Чаят " Блевит Л" по-рядко оказва влияние. Необходима е и консултация със специалист.
д-р Радка Куманова, детски гастроентеролог
Antoaneta Rebreyska
PostОт: 08 Април 2013 г. 13:44:00Отговори

И при нас беше така, още от раждането. Изхождаше се през 3-4 дни. Постоянно пиехме какви ли не лекарства и използвахме какви ли не методи като термометър и др., но нищо не помогна. Така беше до годинка и може би малко след това. После оставих детето на мира и то започна да се изхожда самичко през 2-3 дни. Сега сме на година и девет месеца и почти всеки ден се изхожда или през ден. Не искам да давам съвети, но може би и при вас времето ще помогне.
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи Часовете са в българско време (GMT+2)
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10
DEVIN

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber