Online School
Регистрирани потребители: 23029
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Докторе, кажи


проблеми с теглото на бебе

 
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи
Автор Съобщение
Mariana Spasova
PostОт: 09 Януари 2013 г. 16:12:49 Отговори

Добър ден,
Като всяка майка и за се притеснявам за детето си и бих се радвала да получа компетентен съвет или мнение. Случаят е следният- синът ми се роди на 12.09.2012 с тегло 3 600 кг., първите 2 седмици почти не наддаваше, доста повръщаше. По препоръка на педиатърката започнахме да му даваме адаптирано мляко Прима АР, което е с медицинска цел, против повръщането. А кърма получава по макимум 50-60 мл, тъй като по толкова имам). За първия месец качи 1 кг, 2-ри месец- 2 кг и 3 месец-1 кг ( като измерванията не са точно на 12-то число, както той е роден, а на 20-то число). Сега през януари ще стане на 4 месеца и теглото му е между 7 500- 8 000 кг, а до 20.01 не се знае колко ще стане, вероятно пак ще е около 1 кг наддаването. Последния месец е на друго адаптирано мляко-Фризовом, тъй като имам съмнения, че от Прима АР качи тези 2 кг на един път. Малкия се храни 5 пъти по 180 мл, няма нощно хранене, най-късно яде към 21-22 часа. Преди това бяхме на вариант 6 хранения по 150 мл, но все си беше гладен. Притеснявам се как да ограничим това наддаване? Очаквам Вашият отговор!

Благодаря предварително!
Стела Димова
PostОт: 15 Януари 2013 г. 22:50:39Отговори

Здравей.За съжаление явно тук вече не се включва за отговор доктор.Аз чакам отговор от някой доктор в този форум повече от 15дни.
Моят съвет е да даваш повече вода и чай.Правилно си постъпила като си сменила млякото.Според мен всичко е от него.Дано се включи някоя компетентна мама по въпроса с АМ, че да ти кажи кое мляко е по-леко.
МЦ "Детско здраве"
PostОт: 17 Януари 2013 г. 11:12:33Отговори

Уважаема госпожо,

Детето Ви наддава много добре, въпреки че повръща, което от своя страна отхвърля проблема от страна на стомаха и пилора. Постъпенно ще спре да повръща, като го захраните на 4 и 1/2 месеца с млечно - зелено пюре. Ползвайте АР - млека или Фризовом. Има деца с повишен апетит и не можем да го подтискаме изкуствено. След като няма други болестни прояви , не трябва да го ограничавате. Ще се храни по 5 пъти на ден до 1 годишна възраст Може да му се изследва кръвната захар.

Д-р Радка Куманова, детски гастроентеролог
Mariana Spasova
PostОт: 17 Януари 2013 г. 11:24:41Отговори

Благодаря за отговора д-р Куманова! Относно захранването също се притеснявам, защото малкия понякога отделя доста газове, които не съм сигурна дали са колики или си е просто газове. От тях става нервен. Ако са колики или само газове, това ще представлява ли проблем при захранването?
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи Часовете са в българско време (GMT+2)
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber