Online School
Регистрирани потребители: 22690
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Докторе, кажи


проблеми с теглото на бебе

 
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи
Автор Съобщение
Mariana Spasova
PostОт: 09 Януари 2013 г. 16:12:49 Отговори

Добър ден,
Като всяка майка и за се притеснявам за детето си и бих се радвала да получа компетентен съвет или мнение. Случаят е следният- синът ми се роди на 12.09.2012 с тегло 3 600 кг., първите 2 седмици почти не наддаваше, доста повръщаше. По препоръка на педиатърката започнахме да му даваме адаптирано мляко Прима АР, което е с медицинска цел, против повръщането. А кърма получава по макимум 50-60 мл, тъй като по толкова имам). За първия месец качи 1 кг, 2-ри месец- 2 кг и 3 месец-1 кг ( като измерванията не са точно на 12-то число, както той е роден, а на 20-то число). Сега през януари ще стане на 4 месеца и теглото му е между 7 500- 8 000 кг, а до 20.01 не се знае колко ще стане, вероятно пак ще е около 1 кг наддаването. Последния месец е на друго адаптирано мляко-Фризовом, тъй като имам съмнения, че от Прима АР качи тези 2 кг на един път. Малкия се храни 5 пъти по 180 мл, няма нощно хранене, най-късно яде към 21-22 часа. Преди това бяхме на вариант 6 хранения по 150 мл, но все си беше гладен. Притеснявам се как да ограничим това наддаване? Очаквам Вашият отговор!

Благодаря предварително!
Стела Димова
PostОт: 15 Януари 2013 г. 22:50:39Отговори

Здравей.За съжаление явно тук вече не се включва за отговор доктор.Аз чакам отговор от някой доктор в този форум повече от 15дни.
Моят съвет е да даваш повече вода и чай.Правилно си постъпила като си сменила млякото.Според мен всичко е от него.Дано се включи някоя компетентна мама по въпроса с АМ, че да ти кажи кое мляко е по-леко.
МЦ "Детско здраве"
PostОт: 17 Януари 2013 г. 11:12:33Отговори

Уважаема госпожо,

Детето Ви наддава много добре, въпреки че повръща, което от своя страна отхвърля проблема от страна на стомаха и пилора. Постъпенно ще спре да повръща, като го захраните на 4 и 1/2 месеца с млечно - зелено пюре. Ползвайте АР - млека или Фризовом. Има деца с повишен апетит и не можем да го подтискаме изкуствено. След като няма други болестни прояви , не трябва да го ограничавате. Ще се храни по 5 пъти на ден до 1 годишна възраст Може да му се изследва кръвната захар.

Д-р Радка Куманова, детски гастроентеролог
Mariana Spasova
PostОт: 17 Януари 2013 г. 11:24:41Отговори

Благодаря за отговора д-р Куманова! Относно захранването също се притеснявам, защото малкия понякога отделя доста газове, които не съм сигурна дали са колики или си е просто газове. От тях става нервен. Ако са колики или само газове, това ще представлява ли проблем при захранването?
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи Часовете са в българско време (GMT+2)
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10
DEVIN

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber