Online School
Регистрирани потребители: 23029
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Докторе, кажи


проблеми с храненето, вероятност за алергия

 
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи
Автор Съобщение
jivka delcheva
PostОт: 15 Януари 2013 г. 13:18:44 Отговори

Здравейте,
имам прекрасно момиченце на 2 м и 12 дни. Последниата седмица има промяна в храненето и се безпокоя. Преди изяждаше по 110-120 мл на хранене, шест пъти на ден. Последната седмица изяжда спокойно 60 и сред това започва да плаче, с мъка /с почивки и успокояване/ успяваме да изядем още 20-тина мл. Зсапива по-трудно и съответно е по-раздразнителна /спи по-малко/ Промяната съвпадна с няколко неща:
-Поставяне на двете ваксини за 2-ри месец, плюс ваксина против Рота Вирус.
-Промяна на млякото, или по скоро връщане на това с което се хранеше през целия преден месец.
Относно промяната на млякото. Ние се храним изцяло с АМ. На 20-ия ден от раждането направихме разтройство с Аптамил и се предположи, че може да има алергия. След това започнахме да се храним с ФризоПеп, с който се чувстваше добре. На 31.12.12 започнахме да захранваме с ФризоЛак, първоначално с по една лъжичка и стигнахме на половината количество ФризоПеп, а останалото ФризоЛак. Изяждаше 110-120 без проблем, спокойна и доволна. Но в изпражненията имаше следи като от малки бели точици /семчици/, а към 10-я ден от "захранването" към края на изхождането освен нормалната гъстота имаше и по-водниста част. Спряхме ФризоЛака и продължихме само с ФризоПеп, с уговорката още един месец само диетичното и БиоГая. Не сме направили тестове за алергия, защото в Пловдив става само с драскане на ръчичката, а аз знам, че това се прави след 5 годинки. Какви са подходящите тестове на бебета на тази възраст?
Възможно ли е след като 10 дена е яла комбинираното мляко вече да НЕ и харесва само диетичното? Ако е да, то с какво бих могла да го сменя? /въпреки че вече като чуя за смяна на мляко и настръхвам/.
Възможно ли е да има алергия, която да се изразява в малките бели частички в изпражненията. И възможно ли е ако е алергия, частично разтройство да се появи чак след 10-я ден от храненето.
На кутията с АМ за нашите килограми /5кг./ пише, че трябва да са 5 хранения. Ние ядем 6. Възможно ли е да и идва вече повече и за това да не изяжда всичко. Кога се минава н 5 хранения?
МЦ "Детско здраве"
PostОт: 17 Януари 2013 г. 09:50:38Отговори

Уважаема госпожо,
Не е редно толкова често да се сменя вида на храната. Няма тестове, като в тази възраст категорично да определят дали реагира на белтъка на млякото. И при здравите деца постъпват описаните смущения в началото на храненето. По- добре е да продължи с Фризопеп АС, поне в първите 6 месеца / ако желаете предписва се с протокол по здравна каса/. До навършени 4 месеца детето трябва да се храни 6 пъти. Така е според българските лекарски изисквания. При проблени препоръчвам преглед от специалист.

д-р Радка Куманова, детски гастроентеролог
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи Часовете са в българско време (GMT+2)
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber