Online School
Регистрирани потребители: 22956
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Докторе, кажи


Pnevmokokovi vaksini

 
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи
Автор Съобщение
Ilina Georgieva
PostОт: 18 Януари 2010 г. 19:01:12 Отговори

Здравейте, имам въпроси относно поставянето на ваксина срещу болести, причинени от пневмококи, най-вече против отит и диария:
1. Разбрах, че от пролетта на 2010 г. ще се включи такава ваксина в задължителния календар, но не казаха коя именно ще е ваксината (слушах информацията по телевизията). Може ли да уточните? На мен лично са ми познати 3 такива ваксини - Пневмо 23, Превенар и Синфлорикс, като знам, че Пневмо 23 е най-евтината, а останалите са по 130-140 лева на прием. От тук идва и 2-рия ми въпрос:
2. Детето ми сега е на почти 2 навършени месеца и искам да го ваксинирам срещу пневмококи (а не знам дали няма да е късно, ако чакам вкючването на ваксина в заължителния календар и дали тя ще е най-добрата): коя от ваксините Превенар и Синфлорикс е по-добра, по-тествана и с по-малко последствия за детето? Педиатърът ни каза, че е чувала само за Пневмо 23, а тя се слагала едва след 2 годишна възраст на детето, а съответно тези заболявания има голяма вероятност да се проявят по-рано (а и Пневмо 23 е най-старата и най-малко валентната ваксина, поради което искам да сложа на детето една от другите две ваксини).
Моля за Вашето съдействие, тъй като най-вероятно поради по-високата цена, отговор на въпросите ми относно ваксините Превенар и Синфлорикс не могат да ми дадат нито педиатърът, нито в аптеките.
Dr Svetlana Bojinova
PostОт: 18 Януари 2010 г. 22:15:41Отговори

Здравейте.
Превенар и Синфлорикс са пневмококови полизахаридни ваксини,които се поставят на децата от 6-месечна до 2-годишна въэраст с цел да ги предпазят от менингит,сепсис или бактериемия, пневмония, отит./ ваксината за предпазване от вирусни диарии е Ротарикс/.Ваксините са продукт на две различни белгийски фирми и се предлагат в в еднодозова спринцовка 0.5мл.Има няколко схеми на ваксиниране, зависещи от възрастта на детето.
Нашата болница има опит и с двете ваксини / Превенар прилагаме от 10 год., а Синфлорикс от 1 год./ Не се отчита разлика в поносимостта, постваксиналните реакции и ефекта им.Има разлика в цената / Синфлорикс е малко по-скъпа/.
Много аптеки в София и страната доставят ваксините след предварителна заявка.
На тел.9622005 и 0882471069 може да получите информация за цените на ваксините и услугите в болница "Св.Лазар" /болницата не работи с НЗОК/.
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи Часовете са в българско време (GMT+2)
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber