Online School
Регистрирани потребители: 22805
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Докторе, кажи


Pnevmokokovi vaksini

 
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи
Автор Съобщение
Ilina Georgieva
PostОт: 18 Януари 2010 г. 19:01:12 Отговори

Здравейте, имам въпроси относно поставянето на ваксина срещу болести, причинени от пневмококи, най-вече против отит и диария:
1. Разбрах, че от пролетта на 2010 г. ще се включи такава ваксина в задължителния календар, но не казаха коя именно ще е ваксината (слушах информацията по телевизията). Може ли да уточните? На мен лично са ми познати 3 такива ваксини - Пневмо 23, Превенар и Синфлорикс, като знам, че Пневмо 23 е най-евтината, а останалите са по 130-140 лева на прием. От тук идва и 2-рия ми въпрос:
2. Детето ми сега е на почти 2 навършени месеца и искам да го ваксинирам срещу пневмококи (а не знам дали няма да е късно, ако чакам вкючването на ваксина в заължителния календар и дали тя ще е най-добрата): коя от ваксините Превенар и Синфлорикс е по-добра, по-тествана и с по-малко последствия за детето? Педиатърът ни каза, че е чувала само за Пневмо 23, а тя се слагала едва след 2 годишна възраст на детето, а съответно тези заболявания има голяма вероятност да се проявят по-рано (а и Пневмо 23 е най-старата и най-малко валентната ваксина, поради което искам да сложа на детето една от другите две ваксини).
Моля за Вашето съдействие, тъй като най-вероятно поради по-високата цена, отговор на въпросите ми относно ваксините Превенар и Синфлорикс не могат да ми дадат нито педиатърът, нито в аптеките.
Dr Svetlana Bojinova
PostОт: 18 Януари 2010 г. 22:15:41Отговори

Здравейте.
Превенар и Синфлорикс са пневмококови полизахаридни ваксини,които се поставят на децата от 6-месечна до 2-годишна въэраст с цел да ги предпазят от менингит,сепсис или бактериемия, пневмония, отит./ ваксината за предпазване от вирусни диарии е Ротарикс/.Ваксините са продукт на две различни белгийски фирми и се предлагат в в еднодозова спринцовка 0.5мл.Има няколко схеми на ваксиниране, зависещи от възрастта на детето.
Нашата болница има опит и с двете ваксини / Превенар прилагаме от 10 год., а Синфлорикс от 1 год./ Не се отчита разлика в поносимостта, постваксиналните реакции и ефекта им.Има разлика в цената / Синфлорикс е малко по-скъпа/.
Много аптеки в София и страната доставят ваксините след предварителна заявка.
На тел.9622005 и 0882471069 може да получите информация за цените на ваксините и услугите в болница "Св.Лазар" /болницата не работи с НЗОК/.
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи Часовете са в българско време (GMT+2)
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10
DEVIN

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber