Online School
Регистрирани потребители: 23029
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Докторе, кажи


Кръвни изследвания на 6,5 месечно бебе

 
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи
Автор Съобщение
Василена Василева
PostОт: 15 Април 2013 г. 18:54:58 Отговори

Здравейте!

Бебето ми е на 6,5 месеца. Направихме изследвания на кръв и урина. При урината всичко е наред, но при кръвните изследвания има следните разминавания от референтните стойности (в скобите):

Неутрофилни левкоцити-бр. -- 1.7 G/L (2,0 - 7.8)
Еозинофилни левкоцити-% -- 9 % (0,00 - 6.00%)
Еoзинофилни левкоцити-бр. -- 0.8 G/L (0.00 - 0,700)
Лимфоцити -бр. -- 5.5 G/L (0,6 - 4,1)
Девиация на ер. разпред. -- 14.9 % (11.5 - 14.5)

Педиатърът (който всъщност е нашият личен лекар) каза, че при всяко бебе и всеки човек имало някакви разминавания и че това било нормално и не било повод за притеснение, следователно не изисквало никакви по-нататъшни изследвания или лечение. Да, но мен този отговор въобще не ме задоволява!, при условие, че моята кръвна картина, например, е без никакви забележки.

Моля за вашето мнение по този въпрос. Има ли смисъл от притеснение и следователно нужда от някакви действия? За какво точно са отговорни тези съставки на кръвта, в които има разминавания?

Нека само оспомена, че бебето ми се развива отлично - в горните граници е с височината и е със средно тегло. Захранен е в началото на 5 месец, съвсем бавно и умерено. Въвели сме глутен вече, плодове и зеленчуци но не и животински продукти. Кърмим се. Досега не е боледувал, освен една упорита хрема, която излекувахме с хомеопатия.

Благодаря предварително за отговора ви!
Василена Василева
PostОт: 23 Април 2013 г. 11:31:42Отговори

Да очаквам ли отговор???!
Deteto.info Info
PostОт: 23 Април 2013 г. 11:46:05Отговори

Извиняваме се за забавянето! Обърнахме внимание на специалистите от "Детско здраве", че едноседмичният период за отговор е изтекъл и в най-къси срокове ще получите коментар към въпроса си.
МЦ "Детско здраве"
PostОт: 25 Април 2013 г. 19:47:43Отговори

Здравейте, г-жо Василева
С молба за извинение за късния отговор.
Ше ви помоля да напишете всички показатели от пълната кръвна картина. а диференциалното броене да нанесете показателите в проценти, за да мога да Ви дам най- точен и пълен отговор.
По принцип различните лаборатории имат различни референтни стойности. Мога да Ви посъветвам да потърсите следващият път при нужда от изследвания лаборатория, която разполага с референтни стойности за малки деца. Другият съвет, който мога да Ви дам при наличие на проблем в показателите на изследванията / тоест извън референтните стойности/ да направите същите изследвания в още една лаборатория. Също така поне двама специалисти да прегледат детето и да ги коментират.
Ще очаквам пълните данни от изследванията, за да мога да Ви успокоя и да не се притеснявате.
Д-р Пламен Митев
Василена Василева
PostОт: 26 Април 2013 г. 09:23:29Отговори

Здравейте, Д-р Митев!

Благодарности за отговора! Изследванията на бебето ми са правени в лаборатория "Рамус" във Велико Търново, но не съм предполагал, че там биха посочили референтни стойности за възрастни (макар че ми мина през ума). Да не говорим, че педиатърът въобще не спомена за това...

Моля ви да ми дадете E-mail, на който да изпратя данните от цялата ПКК, защото не мога да ги публикувам тук (дава ми постоянна грешка, че използвам HTML символи, което не е така).

Благодаря предварително!
МЦ "Детско здраве"
PostОт: 26 Април 2013 г. 12:31:59Отговори

Може да изпратите резултатите на d_zdrave@abv.bg

Д-р Пламен Митев
МЦ "Детско здраве"
PostОт: 26 Април 2013 г. 16:10:33Отговори

Здравейте,
г-жо Василева прегледах резултатите от кръвната картина и както Ви е казал личния лекар те са в норма за Вашето бебе. Тази лаборатория, в която са правени явно референтните стойности не са съобразени за толкова малки деца. Така че няма нищо обезпокоително.

Д-р Пламен Митев
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи Часовете са в българско време (GMT+2)
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber