Online School
Регистрирани потребители: 22690
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Докторе, кажи


ваксина ротарикс

 
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи
Автор Съобщение
ivalina petrova
PostОт: 06 Февруари 2010 г. 23:06:37 Отговори

здравейте!имам дъщеря на 3 месеца,предходния месец и поставихме първата доза пентаксим и по препоръка на педиатърката ротарикс.един час след поставянето на двете ваксини детето повърна и вдигна температура,свързах се с лекарката и тя каза,че до 48 часа е нормално да имаме тумпература.да но тези 48 часа минаха а детето постоянно бе с температура до 38,8 вдигаше,свалях я с панадол и нурофен,но нацяло така и не можах да я сваля.третия ден отидохме отново на лекар,видяха че и е леко зачервено гърлото и ни изписаха суметролим,взехме първата доза,а вечерта детето вдигна 39градуса.успях да я сваля и оттогава повече температура не сме имали.въпросът ми е дали наистина е било постваксинална реакция,защото така рязко премина,макар че ни държа 80 часа.няма как лекарството да е помогнало от първата доза,макар че по съвет на лекарката продължих да го давам до 5 дни заради гърлото.
незнам при следващата ваксинация да сложим ли втората доза ротарикс-мисля си че от нея стана цялата реакция,но пък като сме започнали да го довършим,иначе защо го мъчихме милото 4 дни с температура.какво ще ме посъветвате?
Iveta Nedeva
PostОт: 09 Февруари 2010 г. 21:57:43Отговори

Здравейте, Ивалина. На моя син му е бита пентаксим / и трите приема - той е на 6 месеца/ и нямаше никакви странични реакции. Ротарикс не е приемал. До колкото знам ротарикс се приема през устата, а не се инжектира. Колкото до страничните реакции на ваксините можете без проблем да ги прочетете в листовката преди да ги купите, а задължителните имунизации можете да намерите в имунизационния календар на Р.България. други всички ваксини са допълнителни и би трябвало да изисквате повече информация за това кога се прилагат и защо. все пак като майка мисля, че температурата на детето е много висока, което означава че трябва да има сериозна причина за нея.
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи Часовете са в българско време (GMT+2)
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10
DEVIN

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber