Online School
Регистрирани потребители: 23029
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Докторе, кажи


ваксина ротарикс

 
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи
Автор Съобщение
ivalina petrova
PostОт: 06 Февруари 2010 г. 23:06:37 Отговори

здравейте!имам дъщеря на 3 месеца,предходния месец и поставихме първата доза пентаксим и по препоръка на педиатърката ротарикс.един час след поставянето на двете ваксини детето повърна и вдигна температура,свързах се с лекарката и тя каза,че до 48 часа е нормално да имаме тумпература.да но тези 48 часа минаха а детето постоянно бе с температура до 38,8 вдигаше,свалях я с панадол и нурофен,но нацяло така и не можах да я сваля.третия ден отидохме отново на лекар,видяха че и е леко зачервено гърлото и ни изписаха суметролим,взехме първата доза,а вечерта детето вдигна 39градуса.успях да я сваля и оттогава повече температура не сме имали.въпросът ми е дали наистина е било постваксинална реакция,защото така рязко премина,макар че ни държа 80 часа.няма как лекарството да е помогнало от първата доза,макар че по съвет на лекарката продължих да го давам до 5 дни заради гърлото.
незнам при следващата ваксинация да сложим ли втората доза ротарикс-мисля си че от нея стана цялата реакция,но пък като сме започнали да го довършим,иначе защо го мъчихме милото 4 дни с температура.какво ще ме посъветвате?
Iveta Nedeva
PostОт: 09 Февруари 2010 г. 21:57:43Отговори

Здравейте, Ивалина. На моя син му е бита пентаксим / и трите приема - той е на 6 месеца/ и нямаше никакви странични реакции. Ротарикс не е приемал. До колкото знам ротарикс се приема през устата, а не се инжектира. Колкото до страничните реакции на ваксините можете без проблем да ги прочетете в листовката преди да ги купите, а задължителните имунизации можете да намерите в имунизационния календар на Р.България. други всички ваксини са допълнителни и би трябвало да изисквате повече информация за това кога се прилагат и защо. все пак като майка мисля, че температурата на детето е много висока, което означава че трябва да има сериозна причина за нея.
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи Часовете са в българско време (GMT+2)
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber