Online School
Регистрирани потребители: 23029
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Докторе, кажи


имунизациите...

 
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи
Автор Съобщение
marina nikolova
PostОт: 18 Юни 2010 г. 23:49:20 Отговори

Здравейте, имам син, който вече е на 6 мес. На 23 дни влезнахме с безобидна причина в болница, но там се разболяхме първо - Остър бронхиолит, и междувременно с това - Остра чревна инфекция - неуточнена. Лекуван е с 3 антибиотика (единия беше заменен с друг). на 57 дни в болница ни преливаха кръв - НЕАВТОИМУННА ХЕМОЛИТИЧНА АНЕМИЯ с придружено заболяване Остър пиелонефрит. След това приема през уста антибиотик за лекуване на бактерия. На 4 мес. в болница лекувахме друга бактерия с антибиотик и с диагноза - ОСтър тубулоинтерстициален нефрит. Досега му е слагана само първата имунизация в родилното. Въпросът ми е - Колко време трябва да се отложат имунизациите на детето. И какви рискове крие късното им слагане?
Извинявам се за дългия роман...
Dr Svetlana Bojinova
PostОт: 20 Юни 2010 г. 14:48:16Отговори

Здравейте.
От това, което описвате разбирам, че до момента не е имало възможност за имунизиране на сина Ви / по медицински показания/.
След като детето вече е здраво , с нормални изследвания на кръв и урина и не приема никакви медикаменти, може да бъде имунизирано по българския имунизационен календар./ако е лекувано трябва да са минали минимум 7 дни от приключване на лечението/
Не се притеснявайте, че сте закъснели.До 6 мес. въэраст бебетата имат имунитет срещу много заболявания, придобит от майката по време на бременността.По-късното имунизиране не крие рискове эа Вашето дете, при условие че то се отглежда, храни и развива нормално.
marina nikolova
PostОт: 04 Юли 2010 г. 23:10:28Отговори

Благодаря за отговора!
Още нещо да попитам. По мнение на доцентката, при последния ни престой в болницата, трябва да се изчакат 6 мес. за пълното възстановяване на организма при такова лечение. Това значи че детето ми ще е на 1 г и 1-2 мес, когато ще му слагат имунизации. Това ще е в най-грипния период, ако случайно нещо прихване и трябва пак да се лекува, още ли ще трябва да се чака (да мине възстановителния процес). По удачно ли е наистина сега докато е здрав да му се сложат имунизации.
Dr Yanita Ivanova
PostОт: 05 Юли 2010 г. 08:24:40Отговори

Дали може сега да се имунизира не съм в състояние да отговоря, защото не съм запозната подробно с историята на заболяването на детето: диагноза, тежест, протичане, лечение и т.н. Може би е добре да се доверите на лекуващия лекар.
Нова тема   Отговори    Докторе, кажи Часовете са в българско време (GMT+2)
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber